Πρώην διακινητής: Πωλούνται πρόσφυγες για αφαίρεση οργάνων...

Πρόσφυγες που δεν έχουν τη δυνατότητα να
πληρώσουν το ταξίδι της φυγής πέφτουν θύματα διακινητών που τους «πωλούν» έναντι 15.000 ευρώ, σε αιγυπτιακά κυρίως κυκλώματα εμπορίας οργάνων.

Την αποκάλυψη-σοκ έκανε στις ιταλικές αρχές ο πρώην διακινητής Νουρεντέιν Γιχαμπρέμπι Ατα,  ο οποίος τώρα είναι υπό καθεστώς προστασίας μαρτύρων, καθώς η κατάθεσή του αποτελεί «κλειδί» στην έρευνα για το δίκτυο διακινητών. Ηδη, η ιταλική αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη 38 υπόπτων.

Πρόσφυγες που δεν έχουν την δυνατότητα να τους πληρώσουν δολοφονούνται, ώστε να πωληθούν τα όργανά τους. Αυτό αποκαλύπτει ο πρώην διακινητής Νουρεντέιν Γιχαμπρέμπι Ατα, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε πενταετή φυλάκιση για εμπλοκή του σε διακίνηση προσφύγων.

Ο κ. Ατα είπε στην ιταλική αστυνομία πως «οι πρόσφυγες που δεν πλήρωσαν για το ταξίδι στη Μεσόγειο πωλήθηκαν για 15.000 ευρώ σε ομάδες, κυρίως Αιγύπτιους, για αφαίρεση οργάνων».

Ο λόγος που ομολόγησε το τι συμβαίνει με το δίκτυο διακινητών ήταν το σοκ του από τον θάνατο των προσφύγων στη Μεσόγειο και πιο συγκεκριμένα τον θάνατο των 360 ανθρώπων στην Λαμπεντούζα.

«Οι θάνατοι που γνώριζα ήταν μόνο ένα μικρό μέρος αυτού», είπε, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα.