Απειλές Λαβρόφ στην Φινλανδία...

Η Ρωσία προειδοποιεί τη Φινλανδία με αφορμή τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ για πρώτη φορά στο έδαφός της

Ευθείες απειλές κατά της Φινλανδίας εκτόξευσε τη
Δευτέρα (6/6) ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, με αφορμή τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ για πρώτη φορά επί φινλανδικού εδάφους. Ο Λαβρόφ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, καθιστώντας σαφείς τις προθέσεις τις Ρωσίας: «Δεν κρύβουμε την εντονότατη δυσαρέσκειά μας για τις κινήσεις του ΝΑΤΟ κατά μήκος των συνόρων μας και την προσπάθεια που γίνεται να συρθούν νέα κράτη στο πολεμικό μπλοκ».
«Θα ασκήσουμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας να υπερασπίσουμε την ασφάλεια της χώρας μας, λαμβάνοντας ανάλογα μέτρα απέναντι στους κινδύνους που δημιουργούνται στην περιοχή. Είμαι σίγουρος ότι οι φίλοι μας Φινλανδοί και οι σύμμαχοί μας, θα καταλάβουν τους λόγους που θα προβούμε στις κινήσεις αυτές», τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
Ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει νωρίτερα, πως οι ασκήσεις αυτές που διεξάγονται επί φινλανδικού εδάφους, δεν αποτελούν απειλή για κανέναν και δεν αναφέρονται σε κανέναν. «Η Φινλανδία είναι μία ανεξάρτητη χώρα, η οποία μπορεί να αποφασίζει από μόνη της για την ασφάλειά της», δήλωσε ο Τίμο Σόινι.


pronews.gr