Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

Έρευνα: Οι εφημερίδες, το διαδίκτυο και οι (οριστικά) χαμένες θέσεις εργασίας...

Οι ειδησεογραφικοί ιστότοποι δεν αντιστάθμισαν το κύμα μαζικών απολύσεων που καταγράφεται από το 1990 στα έντυπα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα από το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, με σημαντικότερη εξέλιξη το ότι το σύνολο των εργαζομένων στα ΜΜΕ έχει πλέον μειωθεί κατά το ένα τέταρτο.
Έρευνα: Οι εφημερίδες, το διαδίκτυο και οι (οριστικά) χαμένες θέσεις εργασίας - Media
Από τον Ιανουάριο του 1990 ως τον Μάρτιο του 2016, τον
τελευταίο μήνα για τον οποίο είναι διαθέσιμα σχετικά δεδομένα, οι αμερικανικές εφημερίδες απώλεσαν σχεδόν το 60% (59,7%) των εργαζομένων τους, ή 271.800 θέσεις εργασίας συνολικά.
Σε αυτόν τον αριθμό προστίθενται οι θέσεις εργασίες οι οποίες καταργήθηκαν στα περιοδικά έντυπα, που αντιστάθηκαν περισσότερο, αλλά μολαταύτα απώλεσαν πάνω από το ένα τρίτο (36%) των εργαζομένων τους.
Παράλληλα την ίδια περίοδο οι ειδησεογραφικοί ιστότοποι επταπλασίασαν τον αριθμό των εργαζομένων τους, από τους 28.000 σε 197.800.
Αλλά αυτή η μεγάλη αύξηση του αριθμού των εργαζομένων σε μέσα ενημέρωσης του Διαδικτύου δεν αντιστάθμισε τις απολύσεις και τις καταργήσεις θέσεων εργασίας στα έντυπα.
Το σύνολο των εργαζομένων στις εφημερίδες, τα περιοδικά σε χαρτί και σε ειδησεογραφικούς ιστοτόπους είναι κατώτερο κατά σχεδόν ένα τέταρτο (24,6%) από αυτό που ήταν πριν από 26 χρόνια. Την περίοδο αυτή χάθηκαν 155.600 θέσεις εργασίας.
Μια μικρή αχτίδα φωτός σε αυτόν τον σκοτεινό πίνακα είναι το ότι τα τελευταία πέντε χρόνια ο αριθμός των εργαζομένων σε ενημερωτικούς ιστότοπους σχεδόν διπλασιάστηκε (+97%) την ώρα που εκείνος των εργαζομένων σε έντυπα μέσα ενημέρωσης (εφημερίδες και περιοδικά) υποχώρησε κατά 22%.
Για αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο το ισοζύγιο των θέσεων εργασίας που καταργήθηκαν ή δημιουργήθηκαν είναι θετικό: το καθαρό αποτέλεσμα είναι 14.800 νέες θέσεις.


topontiki
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 komentar:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.