Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016

Η Ατζέντα 21 θα διαλύσει την κοινωνία...

Η Νέα Τάξη «τελειώνει» τους φαρμακοποιούς. 216 φάρμακα ευρείας κατανάλωσης στα σουπερμάρκετ.

Η Ατζέντα 21 προωθεί το κλείσιμο των επιχειρήσεων και την ολοήμερη δουλειά στο Δημόσιο ή σε πολυεθνική.

Έτσι οι πολυεθνικές ρουφάνε τις όποιες επιχειρήσεις και υπαλληλοποιούν τους επιχειρηματίες.

Και σαν να μην έφτανε αυτό απελευθερώνεται η αγορά και σε λίγο θα μπορεί να βρει κανείς σε σουπερμάρκετ τα πάντα, με μικρομάγαζα να κλείνουν το έναν μετά το άλλο.

Ενδεχόμενα, αργότερα τα σουπερμάρκετ θα τροφοδοτούνται αποκλειστικά από τις πολυεθνικές των μεταλλαγμένων προϊόντων.

Έτσι, πλέον μπορούν να πωλούνται σε σουπερμάρκετ 216 φάρμακα ευρείας κατανάλωσης, όπως παυσίπονα, αναλγητικά, σιρόπια, ρινικά σκευάσματα και αντιφλεγμονώδεις κρέμες. Αυτό φαίνεται πως αποτελεί την αρχή για την πλήρη απελευθέρωσης της αγοράς των μη συνταγογραφούμενων σκευασμάτων.

Με τους φαρμακοποιούς μόλις και μετά βίας να δέχονται το μοίρασμα της πίτας για τα 216 σκευάσματα που βγαίνουν το προσεχές διάστημα εκτός φαρμακείων, η εντολή για μεγαλύτερη απελευθέρωση των «Γενικής Διάθεσης Φαρμάκων”, όπως τα ονόμασε το υπουργείο Υγείας, έχει ήδη προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στον κλάδο.

Σύμφωνα με ό,τι μεταδίδεται, η διάθεση των πρώτων φαρμάκων από τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου θα ξεκινήσει άμεσα μόλις υπογραφεί η σχετική απόφαση από το υπουργείο Υγείας που θα εμπεριέχει τον καθορισμό των προϋποθέσεων διάθεσης, φύλαξης και διακίνησης τους και από άλλα κανάλια εκτός των φαρμακείων.

Η διάθεση των μη συνταγογραφούμενων αποτελεί εδώ και σχεδόν δύο χρόνια «μήλον της έριδος”, καθώς οι φαρμακοποιοί αρνούνται πεισματικά να επιτρέψουν το άνοιγμα της αγοράς. Και όχι άδικα, καθώς, όπως δείχνουν τα στοιχεία της IMS, ο συνολικός τζίρος της σχετικής αγοράς φτάνει τα 380 εκατ. ευρώ, ποσό στο οποίο περιλαμβάνονται όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα που έχουν τεθεί εκτός της λίστας των φαρμάκων που αποζημιώνονται, καθώς και τα συμπληρώματα διατροφής
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.