Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

Η απεργιακή φλόγα της Γαλλίας πέρασε στο Βέλγιο...


Γιώργος Βασσάλος, Βρυξέλλες
Με μαζικές γενικές συνελεύσεις οι σιδηροδρομικοί του
Βελγίου συνεχίζουν την απεργία που ξεκίνησαν αυθόρμητα την περασμένη εβδομάδα ενάντια στη διάλυση του δικτύου και τη μεθόδευση της ιδιωτικοποίησής του καθώς και την υπονόμευση των συνθηκών εργασίας τους.
Την ίδια ώρα, οι δεσμοφύλακες συνεχίζουν για 35η μέρα την απεργία τους, ενώ η κυβέρνηση έχει στείλει το στρατό (που υποτίθεται ότι τον βγάλαν έξω για τους τρομοκράτες) να φυλάει τις φυλακές μετά την άρνηση της αστυνομίας να αναλάβει το ρόλο αυτό.
Την Τρίτη ξεκινά η γενική απεργία στις δημόσιες υπηρεσίες και για πρώτη φορά στις περιφρουρήσεις θα συμμετέχουν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι κι από τα χριστιανικά συνδικάτα ιδιωτικών υπαλλήλων.
Το Βέλγιο οδεύει προς γενική απεργία στις 24 Ιούνη με κύριο αίτημα την απόσυρση πρότασης κώδικα εργασίας αντίστοιχου με αυτού που προσπαθούν να περάσουν στη Γαλλία.info-war
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.