Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

Καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών έστησαν σχολείο για τα προσφυγόπουλα της Μυρσίνης...


myrs-735x459.jpg
Ώρα δέκα το πρωί χτυπά το κουδουνάκι και η αίθουσα του εστιατορίου καθώς και ο εξωτερικός στεγασμένος χώρος, μετατρέπονται σε αίθουσες διδασκαλίας. 

Οι χώροι σε λίγα λεπτά γεμίζουν από παιδάκια που
τρέχουν χαρούμενα, κάθονται στις καρέκλες, οι δασκάλες και οι δάσκαλοι είναι μπροστά από τους πίνακες και το μάθημα ξεκινά.
Βρισκόμαστε Σάββατο πρωΐ, στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στη Μυρσίνη και παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την εκπαιδευτική δραστηριότητα που είναι πρωτοβουλία καθηγητών και καθηγητριών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Τα μαθήματα ξεκίνησαν πριν από μια εβδομάδα και ακόμη βρίσκονται στο οργανωτικό επίπεδο. Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδος η διδασκαλία για μικρούς και μεγάλους θα γίνεται κανονικά, στο πλαίσιο βέβαια των υποδομών που υπάρχουν στο κέντρο φιλοξενίας.
Οι εκπαιδευτικοί είναι εθελοντές τελειόφοιτοι και απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Πατρών. Μαζί τους και δασκάλες καθώς και ένας φοιτητής παιδαγωγικής σχολής από τη Συρία. Συνεργασία Ελλήνων και Σύριων εκπαιδευτικών με άριστα αποτελέσματα αν κρίνουμε από το «καλημέρα» που άκουσα από τα παιδιά.
Μιλήσαμε μαζί τους και σε όλους διακρίναμε το πάθος του εκπαιδευτικού που θέλει να προσφέρει γνώσεις στα παιδιά.
«Έχουν να μάθουν πολλά τα παιδιά αλλά και εμείς έχουμε πολλά να μάθουμε από τα παιδιά…Είναι καταπληκτικά!», δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί του Πανεπιστημίου Πατρών που έχουν αναλάβει να μάθουν λίγα ελληνικά στα προσφυγόπουλα. «Ευχαριστούμε τους έλληνες για την πρωτοβουλία», δηλώνουν οι σύριοι.
Οι μαθητές είναι 35 παιδιά από 5 ετών μέχρι 7-8 ετών ενώ τα απογεύματα γίνονται μαθήματα για μεγαλύτερα παιδιά.


 patrisnews.com
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.