Παραδοξολογίας το ανάγνωσμα...

Πόνταρε ολόκληρη τη στρατηγική της στο μη κλείσιμο της αξιολόγησης, προκειμένου η κυβέρνηση να βιώσει αδιέξοδο και να υποχρεωθεί εκ των συνθηκών να προκηρύξει εκλογές. 

Πιστεύοντας πως σε μια τέτοια περίπτωση θα καταφέρει με
κάποιο τρόπο να ξαναέρθει στα πράγματα (έστω μέσω οικουμενικής). Υπολόγιζε να επιτύχει θρίαμβο κλείνοντας την αξιολόγηση, χρεώνοντας την καθυστέρηση και το κόστος της στην προηγούμενη κυβέρνηση.
Τα γεγονότα την διέψευσαν κατηγορηματικά.
Ο λόγος φυσικά για τη ΝΔ που το φυσάει και δεν κρυώνει για την παταγώδη αποτυχία της στρατηγικής της που προδίδει και την ανικανότητα της να μετρηθεί με τον καιρό των γεγονότων…
Επιμένοντας στην ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική, υποσχόμενη σειρά αντιλαϊκών μέτρων, πίστεψε ότι θα κερδίσει μέρος του πονεμένου από τα μνημόνια ελληνικού λαού, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει να ασκήσει στο μέτρο που θα ήθελε φιλολαϊκή πολιτική.
Αφού δεν τα κατάφερε, προχωρά στην άσκηση παραδοξολογίας. Είναι η μέθοδος μετά μία μεγάλη αποτυχία και όταν δεν έχεις κάτι ουσιαστικό να πεις που να πείθει ότι μπορείς να βγάλεις τη χώρα από το αδιέξοδο της κρίσης.
Στο πλαίσιο αυτό είναι και οι πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου του κόμματος του Αδωνη Γεωργιάδη που σε κάθε περίπτωση καταδεικνύουν την έλλειψη σοβαρού επιπέδου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Η Ευρώπη υποχώρησε στις αριστερές ανοησίες του κ. Τσίπρα», «την Λαγκάρντ την έχει μαγέψει ο Τσίπρας και υποχωρεί σ” όλες τις απαιτήσεις του».
 Γελάνε και τα μικρά παιδιά με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ. Παραδοξολογίας το ανάγνωσμα για καιρό θα είναι το τροπάρι που θα ακούμε από τη ΝΔ-υπομονή να έχουμε μέχρι να βρει νέα στρατηγική.
Έως τότε ελπίζουμε να καταφέρει η χώρα να πατήσει σε στέρεο έδαφος και να βρει τους τρόπους να έρθει η ανάπτυξη γιατί χωρίς αυτήν και σε σύντομο χρόνο οι μεγαλόσχημες εξαγγελίες της κυβέρνησης θα μείνουν μόνο στα λόγια.
Αν μείνει η κυβέρνηση στα λόγια, ο Κ. Μητσοτάκης θα βρει ακόμα ευκολότερους τρόπους να λαϊκίσει και να σηκώσει ψηλότερα τη σημαία ότι για τη συνέχιση της κρίσης στην Ελλάδα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι που σε ποσοστό στις μέρες μας είναι κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ και το υπέρογκο κράτος που δεν υφίσταται. Όσο υφίσταντο το εκμεταλλευόταν η ολιγαρχία για να αυξάνει τα κέρδη της.

unblock