Κυριακή, 15 Μαΐου 2016

Βάλθηκαν να μας τρελάνουν. Θρησκευτικά έργα τα γλυπτά του Παρθενώνα...

«Έτσι θα πάρετε πίσω τα Ελγίνεια μάρμαρα» υποστηρίζει Αυστραλή δικηγόρος
«Έτσι θα πάρετε πίσω τα Ελγίνεια μάρμαρα» υποστηρίζει Αυστραλή δικηγόρος
Αυστραλή δικηγόρος, ειδικευμένη σε θέματα ανθρωπίνων
δικαιωμάτων παρουσιάζει την δική της πρόταση για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από τη Βρετανία στην Ελλάδα σε ένα βιβλίο της που θα παρουσιαστεί την Κυριακή στην Καμπέρα.
Η Κάθριν-Μανόλια Φίλεϊ, πριν ασχοληθεί με τη νομική ήταν αρχαιολόγος και εργάστηκε στην Ελλάδα. Ως δικηγόρος εργάστηκε ιδιαίτερα και για απόδοση δικαιοσύνης στους Αυστραλούς ιθαγενείς.
Τίτλος του βιβλίου της είναι: «How The Greeks Can Get Their Marbles Back- the legal argument for the return of the Parthenon Marbles to Greece» στο οποίο η συγγραφέας υποστηρίζει πως η Βρετανία δεν πρόκειται ποτέ να επιστρέψει από μόνη της τα Γλυπτά για καθαρά «πολιτιστικούς λόγους». Μια τέτοια χειρονομία», λέει, «θα έκανε άνω-κάτω τα μουσεία όλου του κόσμου».
Για καθαρά νομικούς λόγους, συνεχίζει, θα πρέπει να εγκαταλειφθούν τα επιχειρήματα περί πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά να υποστηριχθεί ότι τα μοναδικά αυτά έργα τέχνης συνδέονται από αρχαιοτάτων χρόνων έως και σήμερα και πνευματικά-για την ακρίβεια θρησκευτικά- με τους Έλληνες.
«Με το επιχείρημα αυτό Αυστραλοί Αβορίγινες, Νεοζηλανδοί Μαορί και Βορειοαμερικανοί Ινδιάνοι κατόρθωσαν να πάρουν πίσω θησαυρούς τους» επισημαίνει
Στο βιβλίο της, εξηγεί αναλυτικά πως Έλληνες υπήκοοι που ζουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να διεκδικήσουν νομικά την επιστροφή των Γλυπτών επικαλούμενοι το επιχείρημά τηςκαι εκφράζει την βεβαιότητά της πως θα κερδίσουν, ενώ περιγράφει με λεπτομέρειες και νομικά επιχειρήματα την όλη διαδικασία.
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.