Βολονταρισμός ή νέα πραγματικότητα;

Aκόμα δεν μπορούν να καταλάβουν τα μνημονιακά κόμματα και η ολιγαρχία πως και γιατί κέρδισε τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ.
Βολονταρισμός ή νέα πραγματικότητα;Δεν μπορούν  να κατανοήσουν, τις αιτίες που ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ηττήθηκε οικτρά
στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς μη καταφέρνοντας να καταργήσει τα μνημόνια και τη λιτότητα, λόγοι για τους οποίους επελέγη από το λαό να κυβερνήσει, επιτυγχάνοντας αναδίπλωση των θέσεων του, διασπώμενο και υπογράφοντας τρίτο μνημόνιο, κατάφερε για τρίτη φορά (περιλαμβανομένου και του δημοψηφίσματος) να  επικρατήσει.
Όταν κάποιοι ζουν στις γυάλες τους, αυτά παθαίνουν, χάνουν τα αυτονόητα και τη σημασία τους στη ζωή.
Θεωρούσαν de facto ότι επειδή τάσσονταν με την πλευρά των ισχυρών πολιτικο-οικονομικών ρευμάτων που κυριαρχούσαν, η ελληνική κοινωνία θα στρεφόταν την τελευταία στιγμή σε αυτούς για να λύσει τα προβλήματα της.
Ποτέ στο παρελθόν, ούτε και τώρα κοίταξαν τη δική τους διαδρομή και τα έργα τους.
Εάν το έκαναν, ή αποφασίσουν τώρα (πολύ χλωμό το βλέπω) να το κάνουν θα καταλάβαιναν γιατί ο ελληνικός λαός έδωσε μία ακόμα ευκαιρία στο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πορεύτηκε για μακρύ χρονικό διάστημα με βολονταρισμό.
Στα φλέγοντα ζητήματα τώρα. Όσο καλή διάθεση να έχει κάποιος, όση προσπάθεια και να συνεχίσει η κυβέρνηση να κάνει για να καλλιεργήσει κλίμα θετικής έκβασης, κυρίως στον τομέα της ανάπτυξης στην χώρα, στηριζόμενη στη διαφαινόμενη έγκριση της αξιολόγησης, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη.
Το πρόγραμμα όπως είναι δομημένο στερείται βιώσιμης ελπίδας για να βγει, είναι η θέση που έχουν οι περισσότεροι ειδικοί. Μεταξύ αυτών που εκφράζουν επιφυλάξεις και δεν είναι αισιόδοξοι, είναι και ένας από τους εμπνευστές του, ο δόκτωρ Σόιμπλε.
Βέβαια, δεν είναι ανάγκη να έχει κανείς ειδικές γνώσεις για να διαπιστώσει ότι η δύσμοιρη Ελλάδα συνεχίζει σχεδόν επτά χρόνια να χτυπιέται χωρίς έλεος από την οικονομική κρίση. Η εσωτερική κατανάλωση βρίσκεται στα τάρταρα, η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει στερέψει καιρό τώρα, η ανεργία εξακολουθεί να πλήττει το πλέον παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας και να βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Η αβεβαιότητα για το αύριο είναι διάχυτη.
Ο Αλέξης Τσίπρας αισιοδοξεί, καθώς αναμένει θετικές εξελίξεις στη Γηραιά Ήπειρο.
Ευελπιστεί να υπάρξει η αλλαγή του πολιτικού συσχετισμού δυνάμεων. Μακάρι οι εξελίξεις να τον επιβεβαιώσουν και να μην πρόκειται αυτή τη φορά για νέο βολονταρισμό.

unblock