Κυριακή, 3 Απριλίου 2016

Η πρώτη ταινία – ζωγραφιά για τον Van Gogh, είναι πλέον γεγονός (Βίντεο)...

Σε ένα από τα τελευταία γράμματα του καλλιτέχνη Βίνσεντ Βαν Γκογκ, έγραφε “Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να μιλάμε παρά μόνο μέσα από τα έργα μας
Σήμερα, μια ομάδα κινηματογραφιστών, καλλιτεχνών και
hardcore θιασωτών του van Gogh, παίρνει τα λόγια του καλλιτέχνη αρκετά σοβαρά.
Μια βιογραφική ταινία για την πολυτάραχη ζωή του Βαν Γκογκ και τον μυστηριώδη θάνατο του με τίτλο “Loving Vincent» είναι στα σκαριά.  Η ταινία θα γίνει εξ ολοκλήρου από κινούμενα σχέδια ζωγραφικής στο στυλ περιδίνηση με καμβάδες του Βαν Γκογκ. Στο παραπάνω τρέιλερ παίρνουμε μια μικρη μόνο γεύση από τηο εκπληκτικό δημιούργημα.
Την ταινία σκηνοθετούν η πολωνή ζωγράφος και σκηνοθέτις Ντορότα Κομπιέλα και ο αμερικανός Χιου Ουέλτσμαν, βραβευμένος με Οσκαρ για την ταινία ο «Πέτρος και ο Λύκος», ενώ είναι εξ ‘ολοκλήρου μέσα από τις εικόνες και τους χαρακτήρες που έφερε ο Βαν Γκογκ στη ζωή.
Την αφήγηση, αναλαμβάνουν 120 πίνακες του κορυφαίου ζωγράφου που εμφανίζονται στην ταινία και οι χαρακτήρες που αποτύπωσε πάνω στον καμβά. Οι συγκεκριμένοι χαρακτήρες μιλούν για τον Βίνσεντ σε μια αφήγηση που κλιμακώνεται έως τον θάνατό του.

npress.gr
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.