Τρίτη, 5 Απριλίου 2016

Μπράβο στους Ισλανδούς! Οδηγούν σε παραίτηση τον πρωθυπουργό που εμπλέκεται στα Panama Papers (βίντεο)...

Χιλιάδες διαδηλωτές ζήτησαν από τον πρωθυπουργό της Ισλανδίας να παραιτηθεί μετά την εμπλοκή του ονόματός του στο σκάνδαλο των Panama Papers. 

Μετά τη διαρροή των εγγράφων, αποκαλύφθηκε ότι η σύζυγός του κατέχει υπεράκτια εταιρεία με σημαντικές επενδύσεις σε μια χώρα όπου, στο πρόσφατο παρελθόν, κατέρρευσαν οι τράπεζες.

Ο Sigmundur Davíð Gunnlaugsson ανακοίνωσε την παραίτησή του, τη διάλυση του Κοινοβουλίου και την έναρξη της διαδικασίας για πρόωρες εκλογές.


Η διαρροή των εγγράφων έδειξε ότι εκείνος και η σύζυγός του αγόρασαν την Wintris από την Mossack Fonseca το 2007, ένα χρόνο πριν την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος της χώρας.
Περισσότεροι από 10.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το ισλανδικό κοινοβούλιο στην πρωτεύουσα Ρέικιαβικ, ζητώντας από τον Gunnlaugsson να παραιτηθεί.Μάλιστα, έχει ξεκινήσει και online ψηφοφορία, με την οποία έχουν συγκεντρωθεί 29.000 υπογραφές υπέρ της παραίτησης. Η Ισλανδία έχει πληθυσμό περίπου 330.000.
enallaktikos.gr
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.