Η Δανία απελαύνει τους ακραίους ιμάμηδες...

 «Κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια».


Η Δανία απελαύνει τους ακραίους ιμάμηδες – «Κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια» 
Την εκδίωξη από τη Δανία όλων των εξτρεμιστών
μουσουλμάνων ιμάμηδων όπως και την αφαίρεση της δανέζικης υπηκοότητας εάν την έχουν, ζητά το Δανικό Λαϊκό Κόμμα (Dansk Folkeparti).
Το αίτημα για απέλαση όλων των ακραίων ιμάμηδων προέκυψε μετά την αποκάλυψη ότι μέσα σε τζαμιά έγιναν κηρύγματα τα οποία προέτρεπαν τους πιστούς να δέρνουν τα παιδιά τους και να λιθοβολούν μέχρι θανάτου γυναίκες.
Το Δανικό Λαϊκό Κόμμα είναι η αξιωματική αντιπολίτευση στη Δανία.
Η πρόταση λέγεται ότι έχει την υποστήριξη και του κυβερνητικού συνασπισμού που αποτελείται από τους Σοσιαλδημοκράτες, τους Συντηρητικούς και τους Φιλελεύθερους.
Ο Μάρτιν Χέντρικσεν, εκπρόσωπος του Λαϊκού Κόμματος για θέματα μετανάστευσης, δήλωσε: «Το Σύνταγμά αναφέρει ότι ο καθένας μπορεί να ασκεί τη θρησκεία του αρκεί να μην εναντιώνεται στα ήθη, ή να διαταράσσει τη δημόσια τάξη».
«Όταν οι ιμάμηδες ενθαρρύνουν ή προτείνουν λιθοβολισμούς, ή όταν ένας ιμάμης λέει σε μια γυναίκα κακοποιημένη από τον σύζυγό της ότι όλα είναι καλά, τότε αυτό συνιστά, κατά τη γνώμη, ανατρεπτικό λόγο που διαταράσσει τη δημόσια τάξη».
«Ορισμένοι από αυτούς τους ιμάμηδες είναι Δανοί πολίτες, και σκεφτόμαστε ότι πρέπει να τους στερήσουμε την υπηκοότητα».
Ο πολιτικός κόσμος της Δανίας «αφυπνίστηκε» μετά τις βιντεοσκοπημένες αποκαλύψεις ακραίων κηρυγμάτων στο τζαμί Γκριμχόι (Grimhøj) στην πόλη Άαρχους.
Το συγκεκριμένο τζαμί έχει απασχολήσει πολλές φορές και στο παρελθόν εξαιτίας των φανατικών απόψεων που έχουν ακουστεί στους χώρους του.
Πρόσφατα ένας ιμάμης, ο Αμπού Μπιλάλ Ισμάι (Abu Bilal Ismai) βιντεοσκοπήθηκε να κηρύττει στους πιστούς:
«Να φοβάστε τον Θεό, αδέλφια και αδελφές, να διδάξετε στα παιδιά σας τη Σαλάχ [να προσεύχονται]. Είστε υποχρεωμένοι να τα διδάσκετε να προσεύχονται από την ηλικία των επτά. Και να τα δέρνετε εάν δεν προσεύχονται όταν έχουν φτάσει σε ηλικία δέκα ετών».
Επιπροσθέτως, η Αστυνομία της Δανίας εκτιμά ότι 22 με 27 τζιχαντιστές από τη Δανία που εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος στη Μέση Ανατολή είχαν προηγουμένως πάρε δώσε με το τζαμί Γκριμχόι.
Ο εκπρόσωπος των Φιλελεύθερων για θέματα μετανάστευσης Μάρκους Κνουτ, χαρακτήρισε από την πλευρά του την πρόταση του Λαϊκού Κόμματος για απέλαση των ακραίων ιμάμηδων «μια πραγματικά πολύ καλή ιδέα».
«Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με γραφικούς γέρους ιμάμηδες. Αυτά είναι τζαμιά που διαμόρφωσαν πολλούς τζιχαντιστές της Συρίας και αποτελούν εν δυνάμει απειλή για την εθνική ασφάλεια», συμπλήρωσε ο φιλελεύθερος πολιτικός.

tribune.gr