Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Η «ενωμένη» Ευρώπη και οι λαοί της (ο καθένας για την πάρτη του)...

Η Ευρώπη, η «ενωμένη» Ευρώπη,
έδειξε το αληθινό πρόσωπό της.


Δεν υπάρχει Ευρώπη των Ιδεών, δεν υπάρχει Ευρώπη της αλληλεγγύης, δεν
υπάρχει Ευρώπη της κοινής ανάπτυξης.

Μια Ευρώπη υπήρξε, η Ευρώπη του Μεσαίωνα, που αν δεν πήγαιναν οι βυζαντινοί εκεί, ούτε Αναγέννηση, ούτε Διαφωτισμό θα είχαν.

Και για ποια Αναγέννηση μιλάμε, αυτή των συχωροχαρτιών, της Ιεράς Εξέτασης, των σταυροφοριών και των πολέμων;

Τα κατάφεραν όμως, επέστρεψαν εκεί από όπου ξεκίνησαν.  Απέδειξαν ότι δεν είναι τίποτε άλλο, παρά βάρβαροι με τη σημερινή σημασία της λέξης και όχι όπως τους έλεγαν οι αρχαίοι μας. 

Αυτά τα λέω, επειδή, δεν είναι μόνο οι αρχηγοί τους, δεν είναι οι επικεφαλής τους, που πάντα επιβουλεύονταν τους αδύνατους, αλλά είναι και οι λαοί τους. 

Οι πολίτες της ενωμένης Ευρώπης, που στην πραγματικότητα είναι πολίτες της χωρισμένης Ευρώπης.  Ο καθένας για την πάρτη του.

Άντε, πάει στα κομμάτια οι αρχηγοί τους, αλλά και οι λαοί τους;
Που είναι οι ανθρωπιστικές οργανώσεις της Ευρώπης;
Που είναι οι φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες της Ευρώπης;
Που είναι οι απλοί άνθρωποι που θα έπρεπε να συρρέουν εδώ, εδώ στην Ειδομένη και στη Μυτιλήνη και στα νησιά, να βοηθάνε;

Δεν υπάρχουν, επειδή αυτοί οι λαοί είναι που εξέλεξαν αυτούς τους αρχηγούς της Ευρώπης.
Μα ούτε ένας, ούτε ένας από τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων, να μη βγάζει μια φωνή;
Και να πεις ότι δεν έχουν βήμα; Δόξα τω Θεό, και τηλεόραση έχουμε και εφημερίδες και διαδίκτυο. Αλλά τίποτε, νέκρα, μούγκα.
Μη μολυνθούν από τους πρόσφυγες.

Αυτά είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εγκλήματα πολέμου και κάποτε θα πρέπει να δικαστούν και να καταδικαστούν γι' αυτά.
Μα δεν το χωράει ανθρώπου νους.
Αφού προσπάθησαν να μας πείσουν να τους πνίγουμε στη θάλασσα, τώρα ύψωσαν τείχη, έφτιαξαν τη μεγαλύτερη φυλακή στον κόσμο και τους έκλεισαν μέσα.
Αφού μας κατέστρεψαν οικονομικά, τώρα μας σφράγισαν και τα σύνορα.

Οι λαοί εκλέγουν τους αρχηγούς που τους αξίζει, εκλέγουν τους όμοιους τους. Εκλέγουν αυτούς που προκάλεσαν τον πρώτο, τον δεύτερο, τον τρίτο (;) παγκόσμιο πόλεμο.

Τα παγκόσμια κοράκια, στέρεψαν τα πλούτη της γης, Τώρα ο κόσμος αλλάζει παγκόσμια. Οι βάρβαροι παίζουν το τελευταίο τους χαρτί και είναι βέβαιο ότι και πάλι θα χάσουν, όπως έχαναν πάντα.
Μπράβο Ελλαδίτσα μου, καμαρώνω για σένα. Μπράβο πατριδούλα μου, που σου τα πήραν όλα, αλλά δεν μπόρεσαν να σου πάρουν το πολυτιμότερο.
Την Ανθρωπιά !

Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.