Τα μνημόνια και το ευρώ είναι δύο πράγματα αλληλένδετα...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ. ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΠΑΥΣΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ.


Όσο ο ελληνικός λαός θα εξακολουθεί να είναι ψυχολογικά διχασμένος, δεν θα μπορεί να δώσει
ξεκάθαρη εικόνα και αντίστοιχη εντολή στους πολιτικούς για να δράσουν ανάλογα. Ας κάνουμε λίγο το συνήγορο του διαβόλου.   

Ζητάει λοιπόν ο λαός από τους πολιτικούς να
μην επιβάλουν τα σκληρά μέτρα που περιέχονται στα μνημόνια, αλλά την ίδια ώρα θέλει την παραμονή στο ευρώ πάση θυσία, ενώ γνωρίζει ότι η έξοδος από το ευρώ είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσουν τα μνημόνια. Αν ο λαός δεν λύσει αυτόν τον ψυχολογικό διχασμό, θα εξακολουθούμε να σερνόμαστε.


Στην κατάσταση χρεοκοπίας που είμαστε, τα μνημόνια και το ευρώ είναι δύο πράγματα αλληλένδετα. Πρέπει να καταλάβουμε πως η ΕΕ δεν μπορεί, ακόμα και να το ήθελε τώρα πλέον, να κάνει εξαίρεση και να αφήσει ένα χρεοκοπημένο κράτος μέσα στην Ευρωζώνη,  να κάνει δημοσιονομικά ό,τι θέλει. Ελπίζουμε αυτό να γίνεται αντιληπτό από όλους. Η ΕΕ μπορεί να δικαιολογεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, όχι για τα ωραία μάτια μας, αλλά μόνο κάτω από πρόγραμμα αυστηρής οικονομικής πειθαρχίας και λιτότητας. Αλλιώς θα υπάρξει ξεσηκωμός από τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς λαούς.

Μόνο η άνευ όρων έξοδος από το ευρώ θα μας απαλλάξει εντελώς από τα μνημόνια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αντίθετα η έξοδος από το ευρώ συναινετικά (σχέδιο Σόϊμπλε), σημαίνει και πάλι μνημόνιο, με μόνη τη δυνατότητα υποτίμησης του νομίσματος.

Ας διαλέξουμε επιτέλους και ας πάψουμε να έχουμε ψυχολογικό διχασμό, διαφορετικά δεν πρόκειται να επιτύχουμε τίποτα. 

Εμείς επιλέγουμε έξοδο από το ευρώ άνευ όρων.

ΥΓ. Υπάρχει λοιπόν εναλλακτική λύση (έξοδος από το ευρώ), όπως υπάρχουν ακόμα και εναλλακτικές λύσεις μέσα στο ευρώ, αλλά δεν μας αρέσουν. Και όσο δεν μας αρέσουν τόσο και θα βασανιζόμαστε.

 hassapis-peter.blogspot.gr