Σε συμβιβαστική λύση με τους κατόχους «κουρεμένων» ομολόγων κατέληξε η Αργεντινή, 15 χρόνια μετά...

  Η προκάτοχος του Macri, Cristina Fernandez de Kirchner, είχε προσδώσει πολιτική χροιά στη διαμάχη της χώρας της με τους συγκεκριμένους «επενδυτές-κοράκια»

Οριστικό τέλος στη 15ετή διαμάχη της Αργεντινής με μια
ομάδα διεθνών διαχειριστών αντισταθμιστικών κεφαλαίων (hedge fund managers) που αρνούνταν πεισματικά να αποδεχθούν «κούρεμα» των ομολόγων που κατείχαν, έβαλε ο νέος Αργεντίνος πρόεδρος, Mauricio Macri.
Όπως γράφει ο ιστότοπος επιχειρηματικών ειδήσεων Business Insider, σε σχετική συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ της Αργεντινής και της ομάδος των επενδυτών, οι τελευταίοι θα λάβουν το 75% της αξίας των επιδικασμένων ποσών που έχουν κερδίσει σε δικαστικές αίθουσες - συνολικά 4,65 δισ. δολάρια ΗΠΑ - ενώ θα καλυφθεί και μέρος των δικαστικών τους εξόδων.
Με αυτόν τον τρόπο, η Αργεντινή θα μπορέσει να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές ομολόγων και πάλι, κάτι που χρειάζεται άμεσα για την καταπολέμηση του αυξανόμενου δημοσιονομικού της ελλείμματος, που έχει περιορίσει επικίνδυνα τα ταμειακά της διαθέσιμα.
Σε κάθε περίπτωση, η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση του Αργεντίνικου Κογκρέσου.
Η προκάτοχος του Macri, Cristina Fernandez de Kirchner, είχε προσδώσει πολιτική χροιά στη διαμάχη της χώρας της με τους συγκεκριμένους «επενδυτές-κοράκια», γεγονός που οδήγησε ακόμα και σε κατασχέσεις Αργεντίνικης περιουσίας στο εξωτερικό και τελικά οδήγησε σε νέα αθέτηση δανειακών υποχρεώσεων (default) της χώρας το θέρος του 2014.

 bankingnews