Αλλαλούμ...


Γράφει ο Κλεισθένης.
 

Το τι ακούμε τις τελευταίες 'μέρες δεν περιγράφεται.
Γενικά το πολιτικό σύστημα έχει χάσει " τ' αυγά και τα πασχάλια" και εμείς τον ύπνο και την ησυχία μας.
 

Οι πολίτες αναρωτιούνται πως αφού ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τους βγαίνει Ν.Δ και Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ. Αφού ψήφισαν όχι στα μνημόνια τους βγαίνει ένα τεράστιο ΝΑΙ. Περπατούν στους δρόμους και παραμιλούν, όντως η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα ή το σάπιο πολιτικό σύστημα αλλοιώνει την ψήφο του λαού κατά το δοκούν.
 


Αν, για παράδειγμα, καταψηφιστεί η συμφωνία (μνημονιάρα Τσίπρα) από 30 ή περισσότερους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν τρέχει τίποτε, η κυβέρνηση θα συνεχίσει το "θεάρεστο" έργο της, την περαιτέρω καταστροφή της πατρίδας. 
Η δεδηλωμένη δεν χάνεται, όχι στην ουσία αλλά γιατί κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να θέσει τέτοιο ερώτημα. 
Η δεδηλωμένη θα υπάρχει επειδή κανείς δεν θα την αμφισβητήσει. 
Ζήτω η Ελληνική δημοκρατία.
 


Αν , για παράδειγμα, ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίσει το μνημόνιο Τσίπρα, μπορεί ταυτόχρονα να στηρίζει την κυβέρνηση Τσίπρα που θα εφαρμόσει το μνημόνιο Τσίπρα που καταψήφισε. 
ΕΛΕΟΣ.
 


Αν, για παράδειγμα φύγουν απ' τον ΣΥΡΙΖΑ όλα τα Συριζαίικα στελέχη και μείνουν οι μεταγραφές απ' το ΠΑΣΟΚ, αυτό θα είναι ΣΥΡΙΖΑ. 
Ζήτω η τρέλα.
 

Τα φορτώνουν όλα στον Βαρουφάκη, που αγαπούσαν και θαύμαζαν μέχρι χθες. Ηρωοποιούν τον Τσίπρα που μέχρι χθες τον έβριζαν με αποκορύφωμα την δήλωση Γεωργιάδη ότι ο Τσίπρας μπορεί να γίνει εθνικός ηγέτης. 
Ανοίξτε τις πύλες του Δρομοκαΐτιου.


Ανοίγει η συζήτηση για παράλληλο νόμισμα ή επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.
 


Ακούμε για IOU δλδ υποσχετικές πληρωμής, για κούρεμα καταθέσεων, για επιστροφή στην δραχμή, για Grexit και άλλα αφηγήματα, φανταστικά ή πραγματικά. Ο κόσμος έχει τρελαθεί, δεν ξέρει τι και ποιον να πιστέψει.
 


Ένα πάντως, κατά την γνώμη μου είναι σίγουρο, τίποτε από όσα συμφωνήθηκαν δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, όχι γιατί δεν θα περάσουν απ' την Ελληνική βουλή αλλά επειδή δεν υπάρχουν χρήματα στους Έλληνες τόσα ώστε να πληρωθούν οι υποχρεώσεις που θα προκύψουν απ' το Τσιπραίικο μνημόνιο. 

Ο ένας κοροϊδεύει τον άλλο και όλοι μαζί τον Ελληνικό λαό.
 

Εδώ θάμαστε όλοι και θα παρακολουθούμε το θέατρο του παραλόγου και τα πισωγυρίσματα Τσίπρα, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ, ευρωπαίων, Σόιμπλε, Νταισελμπλούμ και λοιπών πρωταγωνιστών.