Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014

Είμαστε άξιοι της μοίρας μας...


Σχολιάζει ο Κλεισθένης.

Με αφορμή τα συμβαίνοντα για τον Νίκο Ρωμανό.

Κάποιοι αντιδρούν, διαμαρτύρονται, εξεγείρονται επειδή ο Νίκος Ρωμανός αδικείται κατάφωρα.

Φυσικά είναι σοβαρή η αιτία των αντιδράσεων, των κινητοποιήσεων.

Παλιότερα με αφορμή την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου κάηκε η Αθήνα.


Και τα δύο προαναφερθέντα αποτελούν σοβαρές αιτίες διαμαρτυριών και κινητοποιήσεων. Είναι όμως τα σοβαρότερα απ' όσα έχουν συμβεί στην χώρα τα τελευταία χρόνια;


Η Ελληνική κοινωνία δέχεται με μεγάλη αδράνεια έως απάθεια τις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων και της φτωχοποίησής της.


Και τι δεν έγινε τα τελευταία χρόνια. Τα εργασιακά δικαιώματα εξανεμίστηκαν, οι συντάξεις εξαϋλώθηκαν, η παιδεία διαλύθηκε, η υγεία αποδιοργανώθηκε και πάει λέγοντας.


Ποιες ήταν οι κοινωνικές αντιδράσεις; Από ανύπαρκτες έως χλιαρές.
Τα συνδικάτα, υποταγμένα στο σύστημα απλά κάνουν κινητοποιήσεις για την "τιμή" των όπλων, απλά για να εκτονώνεται το κλίμα.


Τα κόμματα, ιδιαίτερα της αριστεράς, μουδιασμένα παρακολουθούν τις εξελίξεις ανήμπορα να συνεπάρουν τους πολίτες σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Είναι τραγικό η κοινωνία να υποφέρει και να μην υπάρχει κάποιος ή κάποιοι να οργανώσουν τον λαό σε δυναμικές και ουσιαστικές αντιδράσεις.


Περιμένουμε όλοι κάποιος νεαρός να δολοφονηθεί ή να αδικηθεί, να αντιδράσουν μικρά τμήματα του λαού, οι λεγόμενοι αναρχικοί συνεπικουρούμενοι από χαφιέδες, παρακρατικούς και κάθε λογής υπόκοσμο. Μέχρις εκεί, τίποτε περισσότερο.

Αν αυτή είναι η πολιτικοποίηση του λαού τότε "μαύρο φίδι" που μας έφαγε.


Η αναμονή αλλαγής κυβέρνησης μέσω εκλογών δεν θα λύσει ούτε έλυσε ποτέ τα προβλήματα. Ο λαός αδιάφορος στους καναπέδες και το σύστημα ανέπαφο σημαίνουν περισσότερα άδικα και αντιλαϊκά μέτρα, περισσότερη δυστυχία.

Η πολυδιάσπαση και τα "αρχηγιλίκια" ευνοούν το καθεστώς.


Πράγματι στην Ελλάδα έχουμε καθεστώς και μάλιστα αυταρχικό, ανεξάρτητα του ποιο κόμμα είναι στην κυβέρνηση.


Έχουμε "φάει" ξύλο από "δεξιές" και "σοσιαλιστικές" κυβερνήσεις ας ετοιμαστούμε για ξυλοκόπημα και από "αριστερές" κυβερνήσεις. Δεν πρέπει να εθελοτυφλούμε, αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, τα ΜΑΤ και οι άλλοι παρακρατικοί θα συνεχίσουν να δέρνουν και να τρομοκρατούν τον κόσμο.


Δυστυχώς η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι ο "σβέρκος" του λαού μπορεί να υπομένει τόσα κι άλλα τόσα.
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.