Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει .......



Γράφει ο Κλεισθένης.
Παλιότερα είχα γράψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε κόμμα του 3%. Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών το επαληθεύουν.
Ακολουθώντας την παλαιοκομματική λογική παρέταξε στην
μάχη των περιφερειακών εκλογών τα προβεβλημένα κομματικά του στελέχη. Αποτέλεσμα κέρδισε μόνο την Αττική ελέω ψηφοφόρων της χρυσής αυγής.
Με την ίδια παλαιοκομματική αντίληψη συμπεριφέρθηκε και στις δημαρχιακές εκλογές, αποτέλεσμα όλα τα κομματικά του στελέχη καταποντίστηκαν, παρέμεινε φωτεινό παράδειγμα ο νέος, άγνωστος και άφθαρτος υποψήφιος για τον δήμο της Αθήνας.
Η απόρριψη, τελευταίες στιγμές, κάποιων υποψηφιοτήτων καθώς και η επιμονή για κάποιους υποψήφιους σε αντίθεση με τις τοπικές κοινωνίες και τις οργανώσεις του, έδρασαν καταλυτικά στο να μειωθεί αισθητά το ρεύμα που έτεινε να δημιουργηθεί υπέρ του.
Το εκβιαστικό δίλημμα ή ο ΣΥΡΙΖΑ ή οι εθελόδουλοι της Μέρκελ καθώς και το ανόητο σύνθημα στις 25 ψηφίζουμε και στις 26 φεύγουν, συσπείρωσαν την Ν.Δ και κυριότερα το θνησιγενές ΠΑΣΟΚ δίνοντάς τους το “φιλί” της ζωής. Δείτε τις μετακινήσεις της τελευταίας στιγμής ψηφοφόρων προς την Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ.
Αυτά είναι στρατηγικά και τακτικά λάθη;;;;
Οι δικαιολογίες που προβάλουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι έγιναν εκβιασμοί απ' την Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ είναι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε ή για να γίνω πιο κυνικός, “της στραβής ψωλής της φταίνε οι τρίχες”.
Ακράδαντα πιστεύω ότι το παιγνίδι είναι στημένο, πρέπει να ολοκληρωθούν οι καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων που προωθεί η συγκυβέρνηση ανεμπόδιστα, μετά την ολοκλήρωση θα βρει “καμμένη” γη όπως και κάθε παλαιοπολιτικάντης που έρχεται στην κυβέρνηση και θα διαιωνιστεί επί μακρόν η δυστυχία των Ελλήνων.
Ο πολιτικός χρόνος που δώρισε στην συγκυβέρνηση είναι αρκετός για την ανασύνταξη της Ν.Δ και πιθανόν του ΠΑΣΟΚ. Είναι γνωστό ότι προ του επερχόμενου κινδύνου αριστερής κυβέρνησης θα λειτουργήσουν τα συντηρητικά αντανακλαστικά και οι διαγραφέντες και αποστασιοποιημένοι των δύο κομμάτων των μνημονίων θα ενωθούν σε πανστρατιά. Η αλλαγή των αρχηγών για εκτόνωση της λαϊκής δυσαρέσκειας είναι γνωστή συνταγή. Λίγη ιστορία δεν βλάπτει.
Ήδη στα εκλογικά μαγειρεία των ανωτέρω σιγοψιθυρίζεται η κατάργηση του bonus των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα. Φυσικά αυτό μόνον θα διαρρέεται εκτός αν τα κόμματα που πιθανά θα συνεργαστούν για την τελειωτική καταστροφή των Ελλήνων διαπιστώσουν ότι με κάποιο τρόπο η πρωτιά δεν θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά σε κάποιο μεταλλαγμένο κόμμα “σάρκα εκ της σαρκός των”. Η “παράταση” που πήραν τα κόμματα της συγκυβέρνησης μπορεί, συνεπικουρούμενη απ τα ΜΜΕ των συμφερόντων, να ανατρέψει το υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ ρεύμα. Λίγη ιστορία δεν βλάπτει.
Ίδωμεν.