Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

Οι ΗΠΑ απαιτούν την αποχώρηση της Χεζμπολάχ από την Συρία

Την άμεση αποχώρηση της λιβανικής Χεζμπολάχ από τις συγκρούσεις στη Συρία, κυρίως από το μέτωπο της στρατηγικής σημασίας πόλης Κουσέιρ, απαίτησαν σήμερα οι ΗΠΑ.
«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τις δηλώσεις του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ο οποίος επιβεβαίωσε τον ενεργό ρόλο των μαχητών του στις μάχες στην Κουσέιρ και αλλού στην Συρία. Είναι μια απαράδεκτη και εξαιρετικά επικίνδυνη κλιμάκωση. Απαιτούμε η Χεζμπολάχ να αποσύρει αμέσως τους μαχητές της από τη Συρία», δήλωσε η Τζένιφερ Πσάκι, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κατά την έναρξη της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
Επίλεκτες συριακές δυνάμεις και μαχητές της Χεζμπολάχ περικύκλωσαν σήμερα τους σύρους αντάρτες που έχουν καταφύγει στο βόρειο Κουσέιρ. 
Την ίδια στιγμή, το Συμβούλιο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Γενεύη υιοθέτησε ψήφισμα που καταδικάζει την επέμβαση «ξένων μαχητών» στο πλευρό των δυνάμεων της Δαμασκού στο Κουσέιρ, χωρίς όμως να κατονομάζει τη λιβανική σιιτική οργάνωση.
Η Πσάκι εξέφρασε και πάλι την ανησυχία στην Ουάσιγκτον σχετικά με την «εξαιρετικά επικίνδυνη απειλή» που δημιουργεί η σύγκρουση στη Συρία για τη σταθερότητα του Λιβάνου, την επομένη του θανάτου τριών Λιβανέζων στρατιωτών στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Πηγή:
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.