Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει πρόταση για κατάργηση των Πανελληνίων εξετάσεωνΟ ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει πρόταση για αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οπως δήλωσε ο τομεάρχης Παιδείας του κόμματος, Τάσος Κουράκης, ανάμεσα στις αλλαγές που επεξεργάζονται είναι η κατάργηση των Πανελληνίων εξετάσεων και η επιλογή των φοιτητών από τα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
  «Αυτό που σκεφτόμαστε είναι κατ' αρχήν να καταργήσουμε τις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Από εκεί και πέρα χρειάζεται μια συνολική αναδιάρθρωση του χώρου της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπου τα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια θα υπάγονται σε μια ενιαία διαδικασία με έναν ορισμένο τρόπο και όχι αυτή η διάκριση που αυτή τη στιγμή είναι σε βάρος των ΤΕΙ. Αυτή η διασπορά δεν θα γίνει όπως έγινε με την "Aθηνά"», είπε σε δηλώσεις του στον RealFM ο κ. Κουράκης.
  Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πως θα γίνει μία εκτίμηση για τις μορφωτικές ανάγκες στην εκπαίδευση σε όλη την Ελλάδα, σε σχέση με τις τοπικές κοινωνίες, την περιφερειακή αποκέντρωση, την περιφερειακή ανάπτυξη και το παραγωγικό πρότυπο της χώρας.
  «Από εκεί και πέρα ανατίθεται στα ίδια τα Πανεπιστήμια ο τρόπος επιλογής των σπουδαστών και των φοιτητών και προχωράμε», επεσήμανε ακόμη, ενώ σε σχετική ερώτηση απάντησε πως σύντομα θα παρουσιαστεί η ολοκληρωμένη πρόταση «απέναντι σε αυτό το σύστημα, το οποίο έχει τελειώσει».

Πηγή:
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.