Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

Κλιματική αλλαγή και ξηρασία φέρνουν ανθεκτικότερο μεταλλαγμένο καλαμπόκι

Μια νέα ποικιλία γενετικά μεταλλαγμένου καλαμποκιού ανθεκτικού στην ξηρασία σκοπεύουν να παρουσιάσουν στην αμερικανική αγορά οι πολυεθνικές εταιρείες αγροτικών προϊόντων BASF και Monsanto.
Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Τομέα Προστασίας Καρπών της γερμανικής BASF, Markus Heldt, το 60% των εσόδων θα κατευθύνεται στην αμερικανική Monsanto και τα υπόλοιπα στην εταιρεία του.
Υπενθυμίζεται ότι το 2012 σημαδεύτηκε από εκτεταμένες ξηρασίες στις Ηνωμένες Πολιτείες με αποτέλεσμα εκατομμύρια στρέμματα γης να μείνουν ακαλλιέργητα.
Ενδεικτικά, το 2011 “πέθαναν” πάνω από 5,6 εκατομμύρια δέντρα αστικών περιοχών πέθαναν πέρυσι στο Τέξας λόγω της εκτεταμένης ξηρασίας.
Όπως είχε ανακοινώσει τότε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, το 2011 ήταν η χρονιά με τη μεγαλύτερη ξηρασία και η δεύτερη χρονιά με τις υψηλότερες θερμοκρασίες.
Σύμφωνα με τη Δασική Υπηρεσία του Τέξας, τα δέντρα που χάθηκαν αντιπροσωπεύουν 10% των αστικών δασών της πολιτείας.
Υπενθυμίζεται ότι  σημαντική δράση κατά της διάδοσης των μεταλλαγμένων στην Ευρώπη, αλλά και στη χώρα μας έχει αναλάβει η ΜΚΟ Greenpeace.

Πηγή:
Share This
Previous Post
Next Post

Στα ιστολόγιά μου προσπαθώ να αποφεύγω τις "κακοτοπιές". Είναι όμως αδύνατο να μην πέσω θύμα παραπληροφόρησης. Ουδείς αναμάρτητος. Προτρέπω τους φίλους αναγνώστες να διαβάζουν τα πάντα και να κρίνουν τα πάντα.

0 Σχόλια:

Ο σχολιασμός είναι το οξυγόνο του ιστολογίου.
Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια, οι επισκέπτες του ιστολογίου μπορεί να είναι και ανήλικοι.
Προσέχουμε όταν σχολιάζουμε, υπάρχει ποινική ή αστική ευθύνη.