Τι μας διδάσκουν οι Κινέζοι;


Γράφει ο Κλεισθένης.

Στο ερώτημα ποιο είναι ακριβώς το πολίτευμα στην Κίνα δεν έχω απάντηση.
Οι “γνώστες” λένε ότι είναι μία μετάλλαξη του κομμουνισμού.
Κομμουνιστικό καθεστώς με καπιταλιστική νοοτροπία. Όπως λέμε αριστερός με δεξιές τσέπες. Ας είναι, το θέμα μου δεν είναι αυτό.
Ανεξάρτητα του τι καθεστώς υπάρχει στην Κίνα όταν αποφάσισαν να επιτρέψουν τις ξένες επενδύσεις έβαλαν έναν όρο.
Δεν θα αγοράσετε τις ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις, αν θέλετε να κάνετε επένδυση στην Κίνα φτιάξτε δικές σας”.
Ο Αντώνης που πήγε στην Κίνα ζήτησε το ίδιο;

Η ανάπτυξη δεν έρχεται με ξένες επενδύσεις αγοράς των Ελληνικών ή κρατικών επιχειρήσεων. Η ανάπτυξη θέλει νέες επιχειρήσεις για να έχουμε και νέες θέσεις εργασίας (και όχι απασχόλησης).
Πάντως είναι γνωστό ότι το εργασιακό καθεστώς στην Κίνα δεν είναι και προς μίμηση. Οι Κινέζοι επενδύουν συνήθως σε κράτη με έλλειψη εργασιακών δικαιωμάτων. Θα συμβεί το ίδιο και στην Ελλάδα, την Ελλάδα της ΕΕ;
Ας κάνουμε μία υπόθεση εργασίας ακολουθώντας την ευχή του Αντώνη δλδ να έρθουν 1.000.000 Κινέζοι τουρίστες του χρόνου. Τι θα τους ταΐσουμε;
Κρέας απ' την Γαλλία και την Ολλανδία; Τυριά και λουκάνικα Γερμανίας; Πατάτες Αιγύπτου και πάει λέγοντας;
Οι λεγόμενες πολιτικές για το καλό μας που προωθεί η τρικολόρε θα αναγκάσουν και τους ήδη υπάρχοντες αγρότες να παρατήσουν τα χωράφια. Θα εισάγουμε τρόφιμα για να ταΐσουμε τους τουρίστες μιας και εισάγουμε για να τρώμε κι εμείς.
Η εξυπηρέτηση των τουριστών απ' την λεγόμενη μεσαία τάξη; Αυτή καταστράφηκε χάρις στις προσπάθειες, για το καλό μας, της τρικομματικής και όχι μόνο αλλά και των φίλων και εταίρων μας Ευρωπαίων.
Κι αν οι Κινέζοι δουν το πράγμα αλλιώς και μας κουβαληθούν μερικά εκατομμύρια; Τότε τι κάνουμε;

Κατά τα άλλα είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα