Ο Κλεισθένης σχολιάζει.

ImageΤο καυτό θέμα που απασχόλησε σχεδόν όλους είναι το θέμα της ενοποίησης των δύο τραπεζών (eurobank, ΕΤΕ).

Σχολιαστές, οικονομολόγοι, πολιτικοί και κάθε παρατρεχάμενος βάλθηκαν να μας τρελάνουν.

Λίγο καιρό πριν η συνένωση των δύο τραπεζών ήταν το επιτυχημένο deal της χρονιάς.

Σήμερα θέλουν να μας πείσουν ότι καλώς δεν συγχωνεύονται οι δύο τράπεζες.

Τον λόγο έχουν οι ψυχίατροι.

Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε πολλούς ήταν η εκπομπή Τράγκα.

Ουδεμία σχέση ή συνάφεια έχω με τον εν λόγω κύριο.

Έχει δηλώσει επανειλημένως ότι είναι παλαιοδεξιός και αντιμνημονιακός.

Δεν μπορώ να αντιληφθώ τι σημαίνει παλαιοδεξιός και πολύ περισσότερο τι σημαίνει αντιμνημονιακός.

Ο Τράγκας και μερικά άλλα “μπουμπούκια” της ψευτοδημοσιογραφίας είναι γνωστά και μη εξαιρετέα, είτε υπηρετούν τα μνημόνια είτε τα καταδικάζουν.

Ένα είναι βέβαιο ότι δεξιός και μνημόνιο είναι ταυτόσημα.

Η επίθεση ενάντια σε κάθε εργασιακό δικαίωμα γίνεται με πρόφαση το χρέος και τα μνημόνια. Η δεξιά πολιτική άποψη είναι ότι δεν πρέπει οι επιχειρηματίες να έχουν “δεσμά” που προκύπτουν από νομοθεσία που προβλέπει το εργατικό δίκαιο, όλα τα άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση. Βρήκαν τώρα με την τρόικα “παπά” ας θάψουνε πέντε-έξη.

Αυτό με το οποίο δεν ασχολείται κανείς απ' τους λαλίστατους δημοσιογράφους, πολιτικούς, οικονομολόγους, αναλυτές και λοιπούς παρατρεχάμενους είναι το καυτό θέμα της ανεργίας.

Η ενασχόληση με τους πέντε-δέκα τραπεζίτες είναι κοινωνικά πιο ωφέλιμη με την αντιμετώπιση του σοβαρότατου προβλήματος 1.5 εκατομ. ανέργων. Δίνουμε σαν λαός το 90% των κεφαλαίων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, οι τραπεζίτες θα δώσουν το 10% και οι τράπεζες θα τους ανήκουν. Τέτοια λογική, τι να πει κανείς;

Όσον αφορά την δημοσκοπική άνοδο της χρυσαυγής:

Υπάρχει ένα νομικό θέσφατο “ένοχος ένοχο ου ποιεί”.

Όσοι απ' το σημερινό σάπιο και διεφθαρμένο οικονομικοπολιτικό σύστημα κατηγορούν τους χρυσαυγίτες δεν γίνονται πιστευτοί γιατί είναι μισητοί και καταδικασμένοι στην λαϊκή συνείδηση. Είναι σαν ένας βιαστής παιδιών να κάνει κήρυγμα για την προστασία και τα δικαιώματα των παιδιών. Αυτή είναι η αιτία που προσωρινά έχει δημοσκοπική άνοδο η χρυσαυγή.

Οι εξουσιαστές και τα παπαγαλάκια τους διατηρούν την χρυσαυγή σε μεγάλα δημοσκοπικά ή και εκλογικά ποσοστά κρούοντας δήθεν τον κώδωνα του κινδύνου και εκφοβίζουν την κοινωνία ώστε να μην αντιδρά στα όσα στραβά κι ανάποδα συμβαίνουν. Μέχρι στιγμής αυτή η διαδικασία έχει αποτελέσματα, μέλλει να δούμε το φαινόμενο αργότερα.

Ακόμη διαβάσαμε ότι οι έγκλειστοι “λαθρο”μετανάστες στα στρατόπεδα διαμαρτύρονται, κάνουν απεργίες πείνας ή απόπειρες αυτοκτονίας.

Ο εγκλεισμός τους στα στρατόπεδα είναι ποινή γιατί μπήκαν παράνομα στην χώρα; Αν είναι έτσι τότε αν εκτίσουν την “ποινή” τους ποιο θα είναι το μέλλον τους; Η νομιμοποίηση; Ο επαναπατρισμός; Θα αφεθούν ελεύθεροι όντες πάλι παραβάτες του νόμου; Όντες πάλι “λαθρο”μετανάστες; Θα πάρουμε απάντηση από κάποιον υπεύθυνο γιαυτά τα ερωτήματα;

Προσωπική γνώμη, όχι, δεν θα πάρουμε ποτέ απαντήσεις.

Το θέμα θα “σέρνεται” για πολύ καιρό δίνοντας αφορμή για σχόλια, αναλύσεις και μικροπολιτικά παιγνίδια.