Η Ρωσία κάλεσε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ στην ετήσια σύνοδο των BRICS...

 

Η Ρωσία κάλεσε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στην ετήσια συνάντηση των BRICS, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Καζάν.

Τον περασμένο μήνα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μέσω

του Προέδρου της τουρκικής Βουλής, απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο αρχηγός του τουρκικού κράτους αποδέχθηκε την πρόσκληση. για τη συνάντηση της 22-24 Οκτωβρίου.

Το Azernews ανέφερε, επικαλούμενο τον επικεφαλής του Κέντρου Πληροφοριών του ΟΗΕ στη Ρωσία, Βλαντιμίρ Κουζνέτσοφ, ότι ο Αντόνιο Γκουτέρες θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των BRICS.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στο Καζάν, το οποίο σε τρεις εβδομάδες θα φιλοξενήσει τη σύνοδο κορυφής των BRICS, στην οποία θα συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες», δήλωσε ο Κουζνέτσοφ.

Ο όμιλος BRICS ιδρύθηκε το 2009 από τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική. Μαζί τους προστέθηκαν το Ιράν, η Αίγυπτος, η Αιθιοπία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο οργανισμός αποτελείται από μια ομάδα χωρών με επιρροή στη διεθνή οικονομία.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ