Απόφαση ιταλικού δικαστηρίου: Οι μετανάστες που μεταφέρθηκαν στην Αλβανία να επιστρέψουν στην Ιταλία...

 

Το Δικαστήριο της Ρώμης αποφάσισε ότι 12 μετανάστες που μεταφέρθηκαν στο Σεντζίν της Αλβανίας πρέπει να επιστραφούν στην Ιταλία.

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica γράφει ότι το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για άσυλο.

Σημειώνεται ότι πριν από δύο ημέρες μεταφέρθηκαν στο Σεντζίν της Αλβανίας 16 μετανάστες οι οποίοι θα οδηγηθούν κατόπιν σε κέντρο κράτησης στο Γκιάντερ.

Επίσης,  το ιταλικό δημοσίευμα τονίζει ότι η απόφαση επιστροφής των μεταναστών ελήφθη με βάση τη νομοθεσία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, καταπατούνται τα δικαιώματα των μεταναστών, καθώς δεν είναι ακόμη πλήρως γνωστές οι συνθήκες υπό τις οποίες θα κρατηθούν.

«Στην πραγματικότητα, οι μετανάστες στα κέντρα πέρα ​​από τα σύνορα δεν μπορούν να μείνουν ή να απελευθερωθούν στο αλβανικό έδαφος. Ο Πρόεδρος Έντι Ράμα το επανέλαβε επίσης στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Repubblica. Έτσι, οι μετανάστες θα πρέπει να επιβιβαστούν ξανά σε πλοίο για να επιστρέψουν στην Ιταλία, στο λιμάνι όπου η ιταλική κυβέρνηση αποφασίζει να τους αφήσει να αποβιβαστούν», τονίζει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου της Ρώμης, η Αίγυπτος και το Μπαγκλαντές θεωρούνται μη ασφαλείς χώρες και ως εκ τούτου οι μετανάστες πρέπει να παραμείνουν στην Ιταλία, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ