Επικεφαλής ΝΑΤΟ σε Ζελένσκι: «Σταμάτα να ανησυχείς για την προεδρία Τραμπ»...

 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Μάρκ Ρούτε ζήτησε από τους συμμάχους, την Πέμπτη, στο Λονδίνο, μετά από συνάντηση με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ και τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να σταματήσουν να ανησυχούν

για μια πιθανή επιστροφή στον Λευκό Οίκο του Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας ότι ο δισεκατομμυριούχος κατανοεί το διακύβευμα του πολέμου στην Ουκρανία στην ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ξέρω ότι κατανοεί πλήρως και συμφωνεί μαζί μου ότι αυτός ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν αφορά μόνο την Ουκρανία, αλλά και τη μελλοντική ειρήνη και ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο Ρούτε μετά από αυτή την τριμερή συνάντηση.

«Οπότε πραγματικά, σταματήστε να ανησυχείτε για μια προεδρία Τραμπ»,  όπως είπε στους δημοσιογράφους έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ 10.

«Δεν ανησυχώ γιατί είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι συμβαλλόμενο μέρος, γιατί καταλαβαίνουν ότι δεν πρόκειται μόνο για την Ουκρανία, αλλά και για τους εαυτούς τους», τόνισε.

Μερικά από τα ευρωπαϊκά μέλη του ΝΑΤΟ φοβούνται τη μειωμένη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών στην ασφάλεια της ευρωπαϊκής ηπείρου και τον τερματισμό της στρατιωτικής υποστήριξης της Ουκρανίας σε περίπτωση νίκης του Ρεπουμπλικανού δισεκατομμυριούχου στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Ο Μαρκ Ρούτε, από τότε που ανέλαβε τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ την 1η Οκτωβρίου, απέρριψε τους φόβους για πιθανή νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

«Δεν ανησυχώ. Γνωρίζω πολύ καλά τους δύο υποψήφιους και δούλεψα για τέσσερα χρόνια με τον Ντόναλντ Τραμπ», διαβεβαίωνε τότε ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ