Η ιταλική κυβέρνηση απαγορεύει με νόμο την παρένθετη μητέρα...

 

Η Ιταλία υπέγραψε νόμο που απαγορεύει στα ζευγάρια να πηγαίνουν στο εξωτερικό για να κάνουν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας.

Το μέτρο επεκτείνει την απαγόρευση της πρακτικής στο εσωτερικό για να συμπεριλάβει όσους την αναζητούν σε χώρες όπου είναι

νόμιμη, όπως οι ΗΠΑ ή ο Καναδάς. Όσοι παραβιάζουν το νόμο αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και δύο ετών και πρόστιμα έως 1 εκατομμύριο ευρώ.

Ο νόμος, που προτάθηκε από το ακροδεξιό κυβερνών κόμμα της Ιταλίας, θεωρείται από τους επικριτές ότι στοχεύει ζευγάρια LGBT, τα οποία δεν επιτρέπεται να υιοθετήσουν ή να κάνουν χρήση εξωσωματικής γονιμοποίησης στη χώρα.

Η παρένθετη μητρότητα είναι όταν μια γυναίκα κάνει εγκυμοσύνη για ένα άλλο ζευγάρι ή άτομο, συνήθως λόγω προβλημάτων γονιμότητας ή επειδή είναι άνδρες σε σχέση, του ίδιου φύλου.

Ο νόμος εγκρίθηκε την Τετάρτη στη Γερουσία της Ιταλίας με 84 ψήφους υπέρ και 58 κατά.

Σε μια διαμαρτυρία πριν από την ψηφοφορία, οι αντίπαλοι του νόμου είπαν ότι δυσκολεύει τους ανθρώπους να γίνουν γονείς, παρά τη μείωση του ποσοστού γεννήσεων στη χώρα.

«Αν κάποιος έχει παιδί, θα πρέπει να του δοθεί ένα μετάλλιο », είπε ο ΛΟΑΤ ακτιβιστής Φράνκο Γκριλίνι στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters στη διαδήλωση. «Εδώ σε στέλνουν φυλακή αν δεν κάνεις παιδιά με τον παραδοσιακό τρόπο. Αυτός είναι ένας τερατώδης νόμος. Καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.

Η κίνηση είναι μέρος της κοινωνικά συντηρητικής ατζέντας της Τζόρτζια Μελόνι. Έχει περιγράψει τον εαυτό της ως χριστιανή μητέρα και πιστεύει ότι τα παιδιά πρέπει να ανατρέφονται μόνο από έναν άνδρα και μία γυναίκα.

Η Μελόνι έχει μιλήσει στο παρελθόν κατά της παρένθετης μητρότητας που αφορά ζευγάρια LGBT και η αντι-LGBT ρητορική ήταν ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της προεκλογικής της εκστρατείας.

Σε μια ομιλία της το 2022, είπε ναι στη φυσική οικογένεια, όχι στο λόμπι των LGBT.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ