Μακελειό στην Τουρκία...

 Μακελειό στην Τουρκία: Τρομοκρατική επίθεση με 5 νεκρούς, 22 τραυματίες - To PKK κατηγορεί ο Υπουργός Άμυνας Guler Ισχυρές εκρήξεις και πυροβολισμοί μετά από τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκαν στις κύριες εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TAI) στην πρωτεύουσα της Άγκυρας, το απόγευμα της Τετάρτης 23/10.

«Η επίθεση οδήγησε στον θάνατο 5 άτομα ενώ υπάρχουν 22 τραυματίες» όπως ενημέρωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdoğan από το Καζάν της Ρωσίας απ' όπου βρισκόταν σε συνάντηση με τον Vladimir Putin στη Σύνοδο των BRICS, ενώ πρόσθεσε:
«Καταδικάζω αυτήν την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση και εύχομαι το έλεος του Θεού στους μάρτυρες μας», ενώ ευχαρίστησε τον ρώσο πρόεδρο για τα συλλυπητήρια που του είχε δώσει.
Ως προς τον υπαίτιο της επίθεσης, η πρώτη επίσημη αντίδραση των τουρκικών αρχών κάνει λόγο για εμπλοκή των Κούρδων μαχητών. 
Μάλιστα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Yaşar Güler κατηγόρησε ευθέως το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) για την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα
«Προσπάθησαν να διαταράξουν την ειρήνη του έθνους μας κάνοντας μια άνανδρη και ατιμωτική επίθεση στις εγκαταστάσεις της ΤΑΙ μας, όπως κάνουν πάντα. Τιμωρούμε αυτά τα καθάρματα του PKK κάθε φορά όπως τους αξίζει, αλλά δεν μαθαίνουν ποτέ. Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά αυτό που έλεγα πάντα, θα τους καταδιώξουμε μέχρι να εξοντωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης και θα πάρουμε εκδίκηση για ό,τι έχει γίνει. Όλοι θα το δουν αυτό, μην ανησυχείτε», τόνισε στην τοποθέτησή του ο Τούρκος ΥΠΑΜ.

1222222222222222222222222222.PNG

Νωρίτερα, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αρχικά έκαναν λόγο για «ανταλλαγή πολλών πυροβολισμών», με διάφορες φωτογραφίες που διέρρεαν στα social media να υποστηρίζουν ότι υπήρχαν όμηροι στις εγκαταστάσεις.αεεεε.PNG

Τα αίτια της έκρηξης και των πυροβολισμών που ακολούθησαν παραμένουν ακόμα ασαφή.
Στο σημείο στάλθηκαν από την πρώτη στιγμή υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ενώ «σηκώθηκαν» ακόμα και ελικόπτερα των Ειδικών Δυνάμεων, μετέδωσε το Anadolu Agency (AA).

rrrrrrrrrrrrrrrr.PNG



Η επίθεση ξεκίνησε λίγο πριν την αλλαγή βάρδιας στις 15.30.
Πρώτα σημειώθηκε μια έκρηξη κοντά στην πόρτα, η οποία χρησιμοποιούνταν εκτενώς από πολλά μέλη του προσωπικού ως είσοδο, και στη συνέχεια οι δράστες κατευθύνθηκαν προς τα μέσα με όπλα.Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών στις πρώτες του δηλώσεις επιβεβαίωσε το γεγονός αναφέροντας:
«Υπήρξε τρομοκρατική επίθεση στις εγκαταστάσεις της Turkish Aerospace Industries Inc. (TAI).
«Δυστυχώς, μετά την επίθεση είχαμε νεκρούς και τραυματίες. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας.
Το κοινό θα ενημερωθεί για τις εξελίξεις. Λάβετε υπόψη σας τις δηλώσεις από επίσημες πηγές.
Η έκρηξη σημειώθηκε στην πύλη εισόδου των εγκαταστάσεων ενώ ακούστηκαν και πυροβολισμοί.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως «η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση και έχουν οριστεί ένας αναπληρωτής Γενικός Εισαγγελέας και 8 Εισαγγελείς».

Πήγαν... με ταξί 

Από το κύκλωμα ασφαλείας

διακρίνονταν ένοπλοι τρομοκράτες που μπήκαν στην εγκατάσταση με ένα ταξί, το οποίο αργότερα εξερράγη...
Μάλιστα από τις λήψεις  φαίνεται και μια γυναίκα με βαρύ οπλικό εξοπλισμό που εισέρχεται εντός των κτιρίων.

Οι φωτογραφίες από τους δράστες 

agkyra-tromokratiko-mak1.webp
124444444444444444444.PNG
ssssssssssss.PNG

Αρχικά, ορισμένα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας υποστήριξαν ότι σημειώθηκε και επίθεση αυτοκτονίας αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε.

351878.jpg


δ.PNG

123555555555555.PNG
008_2024_02_Ekim_16_Ekim_11_20241023_2_66085545_105950269.jpg

ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα

Σε δήλωση για την τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία προχώρησε το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Η επίθεση στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας στην Άγκυρα, όπως κάθε τρομοκρατική επίθεση, πρέπει να καταδικαστεί απερίφραστα. Η αδιάκριτη βία δεν έχει θέση σε μια δημοκρατία. Η Ελληνική Κυβέρνηση εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», ανέφερε το υπουργείο σε ανάρτησή του.

Μητσοτάκης: Καταδικάζω έντονα τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε απερίφραστα την σημερινή τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα, και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.
Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο “Χ’ στα αγγλικά ο πρωθυπουργός σημείωσε:
«Καταδικάζω έντονα τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα. Οι σκέψεις μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια είναι στις οικογένειες των θυμάτων».


Δήλωση του Τούρκου Αντιπροέδρου Yılmaz
Ο αντιπρόεδρος Cevdet Yılmaz ανέφερε: "Καταδικάζω την προδοτική τρομοκρατική επίθεση στην πανεπιστημιούπολη της TAI. Η προδοτική τρομοκρατική επίθεση είχε στόχο τα επιτεύγματα στην αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας" 

Δήλωση από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Mark Rutte

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ M. Rutte προχώρησε σε δηλώσεις για το μακελειό: "Στεκόμαστε στο πλευρό της συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ, Τουρκία. Καταδικάζουμε σθεναρά κάθε μορφή τρομοκρατίας" είπε στη δήλωση του.

Συναγερμός στην Τουρκία - Βρετανικό μαχητικό Eurofighter εξέπεμψε σήμα κινδύνου πάνω από την Κωνσταντινούπολη

Ένα βρετανικό μαχητικό αεροσκάφος Eurofighter Typhoon έστειλε σήμα κινδύνου κατά τη διάρκεια πτήσης του πάνω από την Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με πληροφορίες από την ιστοσελίδα Flightradar.

euro_radar.JPG

Προσώρας, δεν διευκρινίζονται λεπτομέρειες για τα κίνητρα πίσω από τη σχετική κίνηση του Βρετανού πιλότου.
Επιπλέον, οι αρμόδιοι αξιωματούχοι του Βρετανικού Στρατού δεν έχουν σχολιάσει ακόμη επισήμως το περιστατικό.
Επισημαίνεται, ότι το εν λόγω περιστατικό σημειώθηκε σχεδόν ταυτόχρονα με την τρομοκρατική επίθεση στις κύριες εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TAI) στην Άγκυρα το απόγευμα της Τετάρτης 23/10.
Σύμφωνα με το NTV, οι τρομοκράτες ενδέχεται να έχουν αιχμαλωτήσει ομήρους κατά την επίθεσή τους στην ΤΑΙ.
Όπως τονίζουν οι τουρκικές αρχές, η αστυνομία διερευνά σοβαρά αυτή την πληροφορία.
Αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος ανέφεραν σε τουρκικά ΜΜΕ ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις στην περιοχή του εργοστασίου, ενώ εμφανίστηκαν πυκνοί καπνοί στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης.
Βίντεο από την περιοχή όπως δημοσιεύουν χρήστες στο Χ: 

— CNN TÜRK (@cnnturk) October 23, 2024

A serious terrorist attack in #Turkey targeted the headquarters of Turkish Aerospace Industries (TUSAŞ) in the Kahramankazan district of #Ankara. The Turkish Minister of Interior reported an unspecified number of dead and injured. pic.twitter.com/GbBt6c96RD

— khaled mahmoued (@khaledmahmoued1) October 23, 2024

Ποια είναι η Turkish Aerospace Industrie

Η Turkish Aerospace Industries Inc. είναι το τεχνολογικό κέντρο στους τομείς του σχεδιασμού, της ανάπτυξης, της παραγωγής, της ολοκλήρωσης, της ανανέωσης και των υπηρεσιών μετά την πώληση εναέριων πλατφορμών στην Τουρκία. Η εταιρεία παράγει ανταλλακτικά για το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος στον κόσμο, το Airbus A380, και το στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος, το Airbus A400M.
Η Ανώνυμη Εταιρεία Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TUSAŞ) ιδρύθηκε στις 28 Ιουνίου 1973. Iδρύθηκε στο Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας , στοχεύει στη μείωση της εξάρτησης της Τουρκίας από το εξωτερικό στην αμυντική βιομηχανία.
Ο σκοπός της ίδρυσης ορίζεται στο νόμο ως εξής: «Να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει μια βιομηχανία αεροσκαφών που θα αυξήσει το τεχνολογικό επίπεδο της Τουρκίας, θα συμβάλει στο εθνικό προϊόν, θα μετριάσει την εξάρτηση από ξένες οικονομίες, θα ανταγωνιστεί την ξένη αγορά και θα επικεντρωθεί στην εθνική ασφάλεια και ανάγκες των πολιτών».

www.bankingnews.gr