Le Figaro: Οι ρωσικές νίκες στην Ουκρανία μηδένισαν τις ελπίδες της Δύσης – Η νέα στρατηγική…

 Le Figaro: Οι ρωσικές νίκες στην Ουκρανία μηδένισαν τις ελπίδες της Δύσης – Η νέα στρατηγική… ονομάζεται διαχειρίσιμη ήτταΟι υποστηρικτές της Ουκρανίας φαίνεται να αρχίζουν να αλλάζουν τα σχέδιά τους για την ουκρανική σύγκρουση.
Σύμφωνα με την κορυφαία γαλλική εφημερίδα Le Figaro, η δυσκολία της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης αρχίζει να

ενθαρρύνει τους δυτικούς χορηγούς να επανεξετάσουν την πολεμική τους στρατηγική, με τις διαπραγματεύσεις να είναι μια από τις πιθανές λύσεις.
Με βάση την Le Figaro, πηγές εξοικειωμένες με πολιτικές και διπλωματικές υποθέσεις εξέφρασαν απαισιοδοξία για την «ουκρανική νίκη».
Πλέον το σχέδιο για μια διπλωματική λύση συζητείται ήδη «διακριτικά» τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, καθιστώντας σαφές ότι μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση γίνεται πιο οικεία μεταξύ των δυτικών αξιωματούχων.
Οι λόγοι αυτής της αλλαγής προοπτικής από την πλευρά της Δύσης είναι πολλοί.
Το κυριότερο θα ήταν η ταχεία προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στο Donbass, ειδικά αν ληφθεί υπόψη η πρόοδος του ρωσικού στρατού στην πόλη Pokrovsk – η οποία είναι ένας υλικοτεχνικός κόμβος μεταξύ διαφορετικών περιοχών και μια εξαιρετικά στρατηγική πόλη για ολόκληρη τη ζώνη σύγκρουσης.
Οι ρωσικές νίκες εξάντλησαν τις ελπίδες της Δύσης για λύση με στρατιωτικά μέσα.
Ένας άλλος ζωτικός παράγοντας για την αλλαγή θα ήταν το αποτέλεσμα της ουκρανικής εισβολής στο Kursk.
Πιστεύεται ότι οι στόχοι της επιχείρησης στο Kursk ως κίνηση αντιπερισπασμού δεν επιτεύχθηκαν, καθιστώντας έτσι αναπόφευκτο ότι οι Ρώσοι θα αποκτήσουν τον έλεγχο όλων των βασικών περιοχών του Donbass στο εγγύς μέλλον.
Αυτό καθιστά τους ουκρανικούς στρατιωτικούς και εδαφικούς στόχους αδύνατους, λαμβάνοντας υπόψη τον μεγάλο όγκο πόρων και στρατευμάτων που σπαταλήθηκαν στην αποτυχημένη εισβολή στο Kursk.

Η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία θα μειωθεί αισθητά

Πηγές που επικαλείται η Le Figaro πιστεύουν ότι η μείωση της στρατιωτικής βοήθειας είναι επίσης αναπόφευκτη.
Παρά τις υποσχέσεις των Δημοκρατικών να συνεχίσουν την άνευ όρων υποστήριξή τους στην Ουκρανία, διπλωμάτες που συνομίλησε η Le Figaro ξεκαθαρίζουν ότι, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο νέος πρόεδρος, θα υπάρξει μείωση της βοήθειας προς την Ουκρανία, καθώς η απαισιόδοξη άποψη για το μέλλον της Ουκρανίας αρχίζει να κυριαρχεί.

Donbass και Κριμαία είναι πέραν από τις δυνατότητες των Ουκρανών

«Στη Δύση, αναγνωρίζεται όλο και πιο ανοιχτά ότι το Donbass και η Κριμαία είναι πέρα από τη στρατιωτική εμβέλεια και δυνατότητες των Ουκρανών.
Όποιος κι αν είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου 2024, η βοήθεια θα μειωθεί και ο πόλεμος δεν θα είναι βιώσιμος για τον Ουκρανικό στρατό», αναφέρει η Le Figaro.

Αλλάζει η στρατηγική… στόχος η διαχειρίσιμη ήττα με παραχώρηση εδαφών - Αδύνατη η στρατιωτική νίκη… στόχος η πολιτική νίκη για την Ουκρανία

Ένας από τους βασικούς στόχους Αμερικανών και Ευρωπαίων, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς συνθήκες της σύγκρουσης για την Ουκρανία, είναι να επανεξετάσουν και να επικαιροποιήσουν τα στρατηγικά συμφέροντα της δυτικο-ουκρανικής πλευράς.
Υπό αυτή την έννοια, διπλωμάτες και πολιτικοί προσπαθούν να επανεκτιμήσουν αυτό που θα θεωρούσαν «ουκρανική νίκη», τείνοντας να πιστεύουν ότι η καλύτερη διέξοδος για την Ουκρανία είναι να εγκαταλείψει τα εδάφη που ενσωματώθηκαν στη Ρωσία και να επιδιώξει με «δημοκρατικό και ελεύθερο» τρόπο ευθυγράμμιση με τη Δύση σε ότι θα έχει απομείνει από την Ουκρανία.
«Η Δύση θα πρέπει να ξανασκεφτεί τι θα μπορούσε να θεωρηθεί νίκη για την Ουκρανία…
Η Ουκρανία δεν μπορεί να πετύχει εδαφική νίκη, η οποία συνεπάγεται τη συνέχιση του αγώνα για την ανάκτηση των περιοχών που έχουν καταλάβει οι Ρώσοι.
Στόχος πρέπει να είναι μια πολιτική νίκη, δηλαδή μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα, στραμμένη προς τη Δύση, εμπλεκόμενη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, έστω και αν αυτό σημαίνει ότι θα εγκαταλείψει, τα εδάφη της» είπε ένας διπλωμάτης στην Le Figaro.

Ο πόλεμος νομοτελειακά θα συνεχιστεί

Σύμφωνα με πηγές της Le Figaro, αρκετές κινήσεις για τον τερματισμό του πολέμου βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.
Για παράδειγμα, η επιμονή να μην επιτρέπονται βαθιές επιθέσεις με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς θεωρείται από τους ερωτηθέντες διπλωμάτες ως ένδειξη αποκλιμάκωσης από τη Δύση.
Επίσης, η Γαλλία και η Γερμανία αναφέρονται ως παραδείγματα χωρών που φέρεται να έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν τους στρατιωτικούς δεσμούς τους με την Ουκρανία.
Τέλος, η Le Figaro αναφέρει ότι οι σύμμαχοι της Ουκρανίας ετοιμάζονται να σημειώσουν σημαντική πρόοδο σε μια επερχόμενη «σύσκεψη κορυφής για την ειρήνη».
Πιστεύεται ότι οι ΗΠΑ θα ηγηθούν μιας συνάντησης στο Άμπου Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μετά τις εκλογές στις 5 Νοεμβρίου 2024.
Στη σύνοδο κορυφής, οι δυτικές χώρες θα αρχίσουν να επαναξιολογούν τη σύγκρουση πιο ρεαλιστικά, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες στρατιωτικές συνθήκες.
Έτσι, ελπίζεται ότι θα σημειωθεί πρόοδος προς τη δημιουργία μιας διπλωματικής ατζέντας για τον τερματισμό των εχθροπραξιών.

Θα επανέλθει ο ρεαλισμός… κυριάρχησε ο φόβος για τα Ρωσικά αντίποινα

Το άρθρο της Le Figaro είναι ρεαλιστικό στην παραδοχή της ρωσικής προόδου και της αδυναμίας της Δύσης και της Ουκρανίας να αποτρέψει τη νίκη της Ρωσίας.
Από την άλλη πλευρά, τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λάθος υποστηρίζοντας ότι η Δύση έχει οποιαδήποτε πρόθεση για ειρήνη.
Η πρόσφατη μείωση της γαλλικής και γερμανικής βοήθειας προς την Ουκρανία οφείλεται απλώς στην εξάντληση της ευρωπαϊκής παραγωγικής ικανότητας και όχι σε καμία πρόθεση ειρήνης.
Με την ίδια έννοια, η άρνηση να εγκριθούν χτυπήματα βαθειά σε ρωσικό έδαφος οφείλεται στον φόβο των ρωσικών αντιποίνων και όχι σε οποιαδήποτε πραγματική επιθυμία για ειρήνη.
Επιπλέον, πρέπει να τονιστεί ότι η Δύση έχει χάσει το χρόνο για διαπραγματεύσεις.
Η Ρωσία ήταν πρόθυμη να διαπραγματευτεί για περισσότερα από δύο χρόνια, αλλά μετά την πρόσφατη εισβολή στο Kursk η Ρωσία κατέστησε σαφές ότι δεν εμπιστεύεται πλέον τον εχθρό και όλες οι ειρηνευτικές συνομιλίες ακυρώθηκαν.
Η απελπισία της Δύσης να ελαφρύνει το βάρος της ήττας της είναι μάταιη, επειδή η Ρωσία δεν θα δεχτεί κανέναν όρο από τον εχθρό.
Μόνο η Ρωσία δικαιούται να αποφασίσει πότε θα τερματιστούν οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία....
Πάντα ο νικητής καθορίζει τους κανόνες του παιχνιδιού και γράφει την ιστορία...

www.bankingnews.gr