Οι Τούρκοι απαγορεύουν την τηλεοπτική μετάδοση «Famagusta», του Netflix...

 

Το Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (RTÜK) ανακοίνωσε δια του προέδρου του, Εμπουμπεκίρ Σαχίν, ότι η σειρά του Netflix «Famagusta» (σημ. Αμμόχωστος) «δεν θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο γης Τουρκίας ή οποιασδήποτε άλλης

χώρας».

Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα, η εν λόγω σειρά αφηγείται πώς η στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974 επηρέασε τις ζωές των Ελλήνων και συγκεκριμένα στη «Mogosa»(Αμμόχωστος).

Ανακοινώθηκε ότι η σειρά, που προβάλλεται αυτή τη στιγμή στο ελληνικό κανάλι Mega, θα μπορεί να παρακολουθείται στο Netflix από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σαχίν, «Η παραγωγή με το όνομα ‘Famagusta’ συνάντησε την αντίδραση του τουρκικού κοινού με το περιεχόμενό της ενάντια στην «Κυπριακή Απόβαση», το έπος της ειρήνης και του ηρωισμού της πρόσφατης ιστορίας μας».

 «Η εν λόγω παραγωγή θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο του Netflix μόνο στη χώρα όπου προβλήθηκε προηγουμένως (Ελλάδα) και δεν θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Τουρκίας ή σε οποιαδήποτε χώρα», όπως σημειώνεται.

KAMUOYUNUN BİLGİSİNE!
“Famagusta” isimli yapım, yakın tarihimizin barış ve kahramanlık destanı olan “Kıbrıs Çıkarması” aleyhindeki içeriğiyle Türk kamuoyunda tepkiyle karşılandı.
Kıbrıs Türkünün haklı davasının savunulmasını, zulme uğrayan soydaşlarımızın kurtarılmasını amaçlayan… pic.twitter.com/xR5Hkhc6mA

— Ebubekir Şahin (@ebekirsahin) September 6, 2024

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ