Τι λένε οι Τούρκοι για τον τραυματισμό του Έλληνα οδηγού στα ελληνοτουρκικά σύνορα...

 

Έλληνας οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου πυροβολήθηκε στο πόδι αφού τραυμάτισε με το αυτοκίνητό του ένα μοτοσικλετιστή και με κοπτικό εργαλείο κατευθύνθηκε προς την τουρκική αστυνομία στα σύνορα Τουρκίας -Ελλάδας, σημειώνει η DHA.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τοπεριστατικό σημειώθηκε στην περιοχή μεταξύ της Συνοριακής Πύλης Ίπσαλα και Κήπων της Ελλάδας. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Έλληνας οδηγός που ερχόταν στην Τουρκία προσέκρουσε στη μοτοσικλέτα που οδηγούσε Τούρκος οδηγός στη νεκρή ζώνη. Ενώ ο μοτοσικλετιστής τραυματίστηκε, ο άλλος οδηγός μπήκε γρήγορα στον χώρο του τουρκικού τελωνείου με το αυτοκίνητό του.

 Το αυτοκίνητο, που κινούνταν προς την αντίθετη κατεύθυνση, χτύπησε πρώτα ένα φορτηγό και στη συνέχεια τα εμπόδια κατά την είσοδο με ακτίνες Χ μπροστά από την πλατφόρμα ταξινόμησης TIR.

Στη συνέχεια ο οδηγός βγήκε από το όχημά του και πλησίασε τους αστυνομικούς με κοπτικό εργαλείο στο χέρι. Στη συνέχεια, η αστυνομία έριξε αρχικά δύο προειδοποιητικές βολές στον αέρα. Όταν ο ύποπτος δεν έδωσε σημασία στην προειδοποίηση, πυροβολήθηκε στο πόδι και τραυματίστηκε. Ο κρατούμενος ύποπτος και ο οδηγός της μοτοσικλέτας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με κλήση ασθενοφόρου.

Στη δήλωση που έκανε το κυβερνείο της Αδριανούπολης για το θέμα, ο κρατούμενος αλλοδαπός υπήκοος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για υγειονομικές εξετάσεις και η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

 Αν και δεν υπήρξε δυσμενής κατάσταση της υγείας του τραυματία (Τούρκου) συμπολίτη μας, μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο.

Μεταφέρουμε τις ευχές μας στον πολίτη μας να γίνει σύντομα καλά. Το θέμα γνωστοποιήθηκε επίσημα στους ομολόγους της άλλης χώρας, της Ελλάδας, μέσω του Κοινού Κέντρου Επαφής, ενώ παράλληλα προσκλήθηκε στο Κυβερνήτη μας ο Έλληνας Πρόξενος στην Αδριανούπολη και ενημερώθηκε αναλυτικά.

 Αναφέρθηκε ότι για το περιστατικό έχει ξεκινήσει η απαραίτητη δικαστική και διοικητική έρευνα και οι εξελίξεις παρακολουθούνται στενά. 

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ