Η αναμέτρηση Ρωσίας και ΗΠΑ θα άνοιγε νέο μέτωπο στη Μέση Ανατολή...

 Διεθνείς αναλυτές αξιολογούν τις προειδοποιήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ οι οποίες επισημαίνουν ότι η άδεια χρήσης πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς σε ρωσικό έδαφος θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές, απρόσμενες, συνέπειες που θα ξεπερνούσαν τον πόλεμο στην ουκρανική επικράτεια.

Μετά την απειλή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η Δύση θα αντιμετωπίσει άμεσα τη Ρωσία εάν επιτρέψει στην Ουκρανία να αρχίσει να επιτίθεται στο ρωσικό έδαφος με δυτικά όπλα μεγάλης εμβέλειας, μια κίνηση που θα άλλαζε τη φύση και το εύρος της σύγκρουσης, με την πιθανότητα η σύγκρουση μεταξύ των Η.Π.Α. και Ρωσίας να εξαπλωθεί στη Μέση Ανατολή , ειδικά στη Συρία και το Ιράκ.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ προειδοποίησαν τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ότι το να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες.

Η Ρωσία θα μπορούσε να απαντήσει μέσω των συμμάχων της στη Συρία και το Ιράκ, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν και των σιιτικών παραστρατιωτικών δυνάμεων, και να χρησιμοποιήσει αυτές τις περιοχές για να επιτεθεί στις αμερικανικές δυνάμεις.

Οι ΗΠΑ έχουν περίπου 900 στρατιώτες στη Συρία και 2.500 στο Ιράκ, και οι δύο αποστολές επικεντρώνονται στην καταπολέμηση των υπολειμμάτων του ISIS.

 Η Μόσχα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το Ιράν ως πληρεξούσιο σε επιθέσεις σε βάσεις των ΗΠΑ στο Αλ Τανφ (Συρία) ή στο βόρειο Ιράκ, χρησιμοποιώντας ιρανικούς πυραύλους ή φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές.

 Σύμφωνα με την εφημερίδα Vecernji αυτή η απειλή γίνεται πραγματική δεδομένης της μακροχρόνιας εταιρικής σχέσης μεταξύ Ρωσίας και Ιράν, ειδικά στη Συρία, όπου και οι δύο χώρες έχουν σημαντική στρατιωτική και πολιτική επιρροή.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ