Σολτς και Ερντογάν συμφώνησαν στην απέλαση χιλιάδων Τούρκων...

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung , ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν να ξεκινήσουν τη μαζική απέλαση Τούρκων πολιτών από τη Γερμανία.

 

Αναφέρεται ότι η Γερμανία θα απελάσει σύντομα περίπου 200 άτομα στα οποία αρνήθηκε το άσυλο. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Άγκυρα εξέφρασε την ετοιμότητά της να δέχεται έως και 500 πολίτες της την εβδομάδα.

Συνολικά, σύμφωνα με πηγές, περισσότεροι από 13,5 χιλιάδες Τούρκοι που βρίσκονται στη Γερμανία καλούνται να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Σε αντάλλαγμα για την υπογραφή αυτής της συμφωνίας, η Τουρκία αναμένει να απλοποιήσει το καθεστώς βίζα για τους πολίτες της. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας διήρκεσαν αρκετούς μήνες, ξεκινώντας τον Νοέμβριο του 2023, και τελικά οδήγησαν στην υπογραφή συμφωνίας.

Σημειώνεται ότι το 2023 ο αριθμός των Τούρκων πολιτών που ζητούν άσυλο στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 150% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η Τουρκία κατέλαβε την τρίτη θέση μεταξύ των χωρών όσον αφορά τον αριθμό των αιτούντων άσυλο στη Γερμανία, δεύτερη μόνο μετά το Αφγανιστάν.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ