Η Κομισιόν πρότεινε στο twitter μυστική παράνομη συμφωνία, καταγγέλει ο Ελον Μασκ...

%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF %CE%BF%CE%B8%CF%8C%CE%BD%CE%B7%CF%82 2024 07 12 191435

 «Βόμβα» έριξε ο ιδιοκτήτης του X (πρώην Twitter) Έλον Μασκ με ανάρτησή του, στην οποία κάνει λόγο για πρόταση που δέχτηκε η εταιρεία από την Κομισιόν για να περιορίσει την ελευθερία του λόγου στην πλατφόρμα του.

Συγκεκριμένα, ο Μασκ απάντησε σε ανάρτηση της αντιπροέδρου της Κομισιόν Μαργρέτε Βεστάγκερ, στην οποία επίτροπος ανέφερε:

«Κατά την άποψή μας το X δεν συμμορφώνεται με την Πράξη της ΕΕ για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA) σε βασικούς τομείς διαφάνειας. Παραπλανά τους χρήστες, αποτυγχάνει να παρέχει επαρκή χώρο αποθήκευσης διαφημίσεων και εμποδίζει την πρόσβαση των ερευνητών στα δεδομένα. Είναι η πρώτη φορά που εκδίδουμε προκαταρκτικά πορίσματα βάσει της Πράξης για τις ψηφιακές υπηρεσίες».

Άμεση όμως ήταν η αντίδραση του ιδιοκτήτη του X, ο οποίος σε ανάρτηση που συμπεριλαμβάνει τα όσα έγραψε η Βεστάγκερ, κάνει λόγο για παράνομη συμφωνία που προτάθηκε από την Κομισιόν στο Χ, προκειμένου να η πλατφόρμα να περιορίσει την ελευθερία του λόγου.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόσφερε στο Χ μια παράνομη μυστική συμφωνία: αν λογοκρίναμε ήσυχα την ελευθερία του λόγου χωρίς να πούμε σε κανέναν, δεν θα μας έβαζαν πρόστιμο. Οι άλλες πλατφόρμες αποδέχθηκαν αυτή τη συμφωνία. Το Χ, όχι».

documentonews.gr