Επτά ηχηρά «όχι» στην εισήγηση Κασσελάκη...

Σε «ήρεμο και γόνιμο κλίμα», σύμφωνα με επίσημες πηγές της Κουμουνδούρου, εξελίχθηκε η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που συζήτησε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, την πορεία προς το καταστατικό Συνέδριο του

κόμματος και την εισήγηση του οργάνου στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου.

Ωστόσο, το “ήρεμο και γόνιμο κλίμα”, δεν περιγράφει το γεγονός ότι επτά μέλη της Πολιτικής Γραμματείας  καταψήφισαν την εισήγηση για την πολιτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Καταψήφισαν οι: Όλγα Γεροβασίλη, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Νίκος Θεοχαρόπουλος, η Ζωή Καρκούλια, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης και η Ελένη Συμεωνίδου.

Τα εν λόγω στελέχη ανήκουν στην ομάδα των «87» που πρόσφατα συνυπέγραψαν επιστολή προς τον πρόεδρο του κόμματος. «Διαιρετικές τακτικές, απολύσεις και στοχοποιήσεις στελεχών, επειδή διατυπώνουν την άποψή τους, είναι μακριά από την κουλτούρα διαλόγου ενός δημοκρατικού κόμματος», ανέφεραν μεταξύ άλλων στην κοινή επιστολή.

Σημειώνεται πως από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας απουσιάζει ο Αλέκος Φλαμπουράρης λόγω προβλήματος υγείας, ενώ ο Διονύσης Τεμπονέρας έχει παραιτηθεί από τη θέση του.

Στην τοποθέτηση του ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε: «Μπορούμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, χρειάζεται ομόνοια, προγραμματικές προτάσεις και ενότητα. Είμαι στην διάθεση σας για να μπορέσουμε να βελτιωθούμε». Και επανέλαβε ότι «μπορούν να αναζητηθούν κοινά πεδία για νομοθετική συνεργασία με άλλα κόμματα κυρίως με το ΠΑΣΟΚ», θέμα για το οποίο υπήρξε ομοφωνία.

Κλείνοντας τη συνεδρίασης της ΠΓ ανέφερε ότι «ήταν μία παρά πολύ παραγωγική και ευγενική συζήτηση, θα πάμε ενωτικά σε όλα τα θέματα, γιατί η κοινωνία αγκομαχά και θέλουμε να πείσουμε την κοινωνία με τις προτάσεις μας».

 Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, δεν υπήρξε ψηφοφορία επί του κειμένου εισήγησης στην Κεντρική Επιτροπή, οι ενστάσεις θα κατατεθούν γραπτώς και θα ενσωματωθούν στο κείμενο εισήγησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές της Κουμουνδούρου, την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί ξανά συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας με αντικείμενο τα οργανωτικά του κόμματος. Μία ακόμη συνεδρίαση θα γίνει μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Η επόμενη συνεδρίαση του ίδιου οργάνου θα είναι στις αρχές Σεπτεμβρίου και θα έχει αντικείμενο την προετοιμασία της Κεντρικής Επιτροπής που με τη σειρά της θα ετοιμάσει το Συνέδριο του κόμματος. Πρόθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι να γίνει το καταστατικό Συνέδριο ακόμη και στα τέλη Σεπτεμβρίου, εάν προλάβουν

hellasjournal.com   Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ