Μέσα στον Αύγουστο οι τελικές αποφάσεις του Π.Πολάκη για την ίδρυση νέου κόμματος...

Μέσα στον Αύγουστο οι τελικές αποφάσεις του Π.Πολάκη για την ίδρυση νέου κόμματος – Τι συζήτησε με τον Α.Τσίπρα Έχουν φουντώσει τις τελευταίες ώρες οι φήμες για το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος από τον Παύλο Πολάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pronews.gr ο Παύλος Πολάκης έχει συναντηθεί με αρκετούς βουλευτές και στελέχη του κόμματος

και μετράει δυνάμεις.

Μάλιστα, κάποια στελέχη της Αξιωματικής αντιπολίτευσης που βρίσκονται στην Κρήτη και συνομιλούν με ψηφοφόρους του κόμματος, ζητούν να του περάσουν το μήνυμα πως θα τον στηρίξουν και πως στήριξαν Σ. Κασσελάκη για χάρη του.

Οι συζητήσεις λοιπόν είναι πολλές και οι σκέψεις ακόμη περισσότερες  για τη μελλοντική πορεία του Παύλου Πολάκη αλλά και του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ.

Απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, μας αναφέρουν, πως ο σφακιανός πολιτικός είχε εκτενή συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα και αναμένεται άμεσα να συναντηθούν. 

Φαίνεται λοιπόν, πως η διαγραφή του Παύλου Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί σημείο καμπής για την Αξιωματική αντιπολίτευση και δημιουργεί νέους τριγμούς στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Πάντως με αυτή του την κίνηση ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται να χάνει ακόμα και τους ελάχιστους υποστηρικτές του μέσα στο κόμμα καθώς θεωρούν την αντίδρασή του πολιτικά ανορθόδοξη, υπερβολική ενώ πιστεύουν ακράδαντα πως επηρεάστηκε από την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι κυβερνητικοί βουλευτές.

Η απόφαση του Κασσελάκη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και δυσφορία και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως ενώ στην πρωτολογία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρθηκε καθόλου στον ανεξάρτητο – πλέον – βουλευτή αλλά κατόπιν παραινέσεων κυρίως της παλιάς φρουράς του Α. Τσίπρα, μίλησε με θερμά λόγια στην δευτερολογία του μήπως και καταφέρει να αποφύγει τα χειρότερα για τον ίδιο.

Στελέχη και Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετούν την άποψη του Π. Πολάκη ότι ήταν στημένο και ότι αν δεν υπήρχε η αντίδραση της Αθηνάς Λινού δεν θα είχε γίνει τίποτα.

Ο Παύλος Πολάκης πάντως, φαίνεται να είναι έτοιμος για την ίδρυση νέου κόμματος από την προ ετών διαγραφή του από τον Αλέξη Τσίπρα και για αυτό πλέον οι φήμες έχουν ενταθεί. Ο ίδιος, ακόμα και στην προσπάθεια επικοινωνίας του pronews.gr μαζί του, δεν θέλησε να κάνει καμία απολύτως δήλωση, ωστόσο η πολιτική του στάση και οι υποστηρικτές του, αφήνουν ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο.

Το pronews.gr από τις αρχές του 2023 είχε αποκαλύψει τις προθέσεις του Παύλου Πολάκη για την ίδρυση ενός νέου κόμματος που θα εκφράζει όλη την κεντροαριστερά ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα στις 28 φεβρουαρίου του 2023, το pronews.gr σε δημοσκόπηση που είχε διενεργήσει για το αν οι πολίτες θα στήριζαν ένα πιθανό κόμμα του Παύλου Πολάκη, οι μισές απαντήσεις των ερωτηθέντων ήταν υπέρ ενός τέτοιου κόμματος.

Η κατάσταση αυτή όπως διαμορφώνεται, δημιουργεί ένα αβέβαιο μέλλον για τον ΣΥΡΙΖΑ.

pronews.gr