Και η
υλοποίηση αυτή της απάντησης δείχνει να έρχεται σε δύο σκέλη: Αυτό της
έναρξης καταρρίψεων drone «τρίτων χωρών» που πετούν στην Μαύρη Θάλασσα
αλλά και την πραγματοποίησης ανοιχτής και σε ζωντανή μετάδοση πυρηνικής
δοκιμής που θα ουσιαστικά θα κάνει ξεκάθαρο στην Δύση να μην ανοίξουν
την πόρτα του «φρενοκομείου».
Το πρώτο σκέλος: Καταρρίψεις εχθρικών drone
Η πρώτη και ίσως πιο άμεση απάντηση της ρωσικής πλευράς στο ουκρανικό χτύπημα με αμερικανικά όπλα χθες στο Μπέλγκοροντ είναι η, όπως έχει διαρρεύσει, ειλημμένη απόφαση ότι θα καταρρίπτεται οποιοδήποτε drone πετά στην Μαύρη Θάλασσα.
Τα συγκεκριμένα drone έχουν αποτελέσει το «κρυφό όπλο» των Ουκρανών για την πραγματοποίηση πληγμάτων ακριβείας με Scalp/Storm Shadow και ATACMS καθώς παρέχουν τα απαραίτητα δεδομένα καθοδήγησης και στοχοποίησης, όπως τα MQ-9 και RQ-4.
Αυτή την στιγμή η Ρωσία δέχονταν ότι το FIR της Κριμαίας παραβιάζονταν από τους Ουκρανούς και τους δυτικούς συμμάχους τους, ενώ η Δύση το θεωρούσε ως FIR της Ουκρανίας.
Με την απόφαση θα κριθεί προς κάθε κατεύθυνση ότι το FIR της Κριμαίας είναι του ρωσικού κράτους και επομένως έχει κάθε νομιμοποίηση για την κατάρριψη οποιοδήποτε πετά εντός αυτού.
Δεύτερο σκέλος: Η πυρηνική δοκιμή
Στο δεύτερο και πιο ανησυχητικό σκέλος η Ρωσία δείχνει να είναι μια ανάσα από την χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων μετά την ραγδαία κλιμάκωση στις σχέσεις της με το ΝΑΤΟ.
Ο σύμβουλος του Β.Πούτιν, Ντμίτρι Σουσλόφ, πρότεινε να γίνει πρώτα μια δοκιμαστική πυρηνική έκρηξη με το «μανιτάρι» να μεταδίδεται ζωντανά σε όλο τον κόσμο μέσω των ΜΜΕ και μετά, αν δεν συνετιστεί το ΝΑΤΟ, κανονική χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων.
Ο Ντμίτρι Σουσλόφ μέλος του Ρωσικού Συμβουλίου Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής, αναπληρωτής διευθυντής παγκόσμιας οικονομίας και διεθνούς πολιτικής στην Ανώτατη Οικονομική Σχολή της Μόσχας και ειδικός στο Valdai Club είπε ότι «Αν δεν τους σταματήσουμε τώρα, αύριο θα βομβαρδίσουν την Μόσχα.
Ο πολιτικός και ψυχολογικός αντίκτυπος ενός σύννεφου μανιταριού, που μεταδίδεται ζωντανά σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια στον κόσμο, ελπίζουμε ότι θα δώσει στους δυτικούς πολιτικούς πίσω αυτό που απέτρεψε τους πολέμους μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων μετά το 1945 και αυτό που έχουν χάσει τώρα σε μεγάλο βαθμό: Την αξιοπιστία της αποτροπής της».
Η Δύση δεν πιστεύει στη σοβαρότητα της ρωσικής πυρηνικής αποτροπής και επιτρέπει στον εαυτό της να διασχίζει τα σύνορά της το ένα μετά το άλλο. Τι μπορεί να κάνει η Ρωσία εκτός από το να δείξει ξεκάθαρα πόσο αποφασισμένη είναι;
Sadly, the only language they understand.. pic.twitter.com/VqIWIZaPQq
— Geo_monitor (@colonelhomsi) June 1, 2024