Οι πολίτες της Ρωσίας περιμένουν νέο παγκόσμιο πόλεμο...

 

Οι πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας επιδεικνύουν έναν εκπληκτικό συνδυασμό μοιρολατρίας, άγχους και ταυτόχρονα νικηφόρας διάθεσης.

Έχοντας ερωτηθεί από την κοινωνιολογική εταιρεία Russian Field

στα τέλη Μαΐου και στις αρχές Ιουνίου, η πλειοψηφία των Ρώσων απάντησε θετικά στην ερώτηση:

 «Θα γίνει νέος παγκόσμιος πόλεμος;»

Το 16% είναι σχεδόν σίγουρο για αυτό, το 41% ​​λέει ότι υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο και 23% δεν το αμφισβητεί. Μόνο το 13% αποκλείει αυτήν την επιλογή, γράφει η kommersant.

Ο αριθμός εκείνων που προβλέπουν τη νίκη της Ρωσίας στον παγκόσμιο πόλεμο σχεδόν συμπίπτει με τον αριθμό εκείνων που αποκαλούν τον πόλεμο στην Ουκρανία επιτυχημένο: 69%

Προφανώς το συνεχές προπαγανδιστικό παρασκήνιο που μιλάει για αιώνιο πόλεμο με τη Δύση κάνει τη δουλειά του. Η απόσταση μεταξύ του «δίκαιου» πολέμου και του παγκόσμιου πολέμου θολώνει και συρρικνώνεται.

Όπως θα περίμενε κανείς, οι Ρώσοι θεωρούν τις Ηνωμένες Πολιτείες ως τον πιο πιθανό εχθρό της Ρωσίας σε έναν τόσο μεγάλο πόλεμο – 71%.

Σε αυτό το ερώτημα θα μπορούσαν να δοθούν αρκετές απαντήσεις και περιελάμβαναν τη Μεγάλη Βρετανία – 40%, τη Γαλλία – 39%, τη Γερμανία – 37% και την Πολωνία – 27%.

 Στη συνέχεια, με φθίνουσα σειρά, έρχονται οι χώρες της Βαλτικής και η Ιαπωνία, και μόνο τότε, με 12%, η Ουκρανία.

Στην πραγματικότητα, πού είναι ο πόλεμος και πού η Ουκρανία;

Άξιο σχολιασμού είναι ότι μόνο το 8% ανέφερε το ΝΑΤΟ ως πιθανό εχθρό σε έναν παγκόσμιο πόλεμο με τη Ρωσία.

Όπως θα περίμενε κανείς, οι Ρώσοι θεωρούν τις Ηνωμένες Πολιτείες ως τον πιο πιθανό εχθρό της Ρωσίας σε έναν τόσο μεγάλο πόλεμο – 71%

Σύμφωνα με τους ερωτηθέντες Ρώσους, η Κίνα θα είναι στο πλευρό της Ρωσίας στον παγκόσμιο πόλεμο, η δημοσκόπηση σε αυτό 58%, η Λευκορωσία – 48%, μετά με μεγάλη διαφορά, Ιράν και Βόρεια Κορέα – 21% και 20%.

Το 15%  βλέπει έναν σύμμαχο έτοιμο να πολεμήσει τη Δύση στην Ινδία, το 15% στο Καζακστάν.

Είναι ενδιαφέρον ότι το 64% των Ρώσων δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η νίκη στον νέο παγκόσμιο πόλεμο θα είναι για τη Ρωσία και τους συμμάχους της.

Το 6% πιστεύει περισσότερο στον εχθρό, το 18% ανέφερε δυστυχώς ότι δεν θα υπάρξουν νικητές σε έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο.

Ταυτόχρονα, θα χρειαστεί να νικήσουμε τον αντίπαλο με συμβατικά όπλα: το 76% των ερωτηθέντων είπε ότι θα ήταν καλύτερα να μην χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα.

Μόνο το 11% αποδείχτηκε ότι ήταν αιμοδιψείς, και αυτοί είναι κυρίως μεσήλικες, άνω των 60 ετών, που υποστηρίζουν τον πόλεμο στην Ουκρανία: οι ίδιοι δεν χρειάζεται να πολεμήσουν και δεν τους απομένει πολύς χρόνος να ζήσουν.

Ο αριθμός εκείνων που προβλέπουν τη νίκη της Ρωσίας στον παγκόσμιο πόλεμο σχεδόν συμπίπτει με τον αριθμό εκείνων που αποκαλούν τον πόλεμο στην Ουκρανία επιτυχημένο: 69%.

Είναι αλήθεια ότι η πλειοψηφία, το 57% των Ρώσων, δεν υποστηρίζει την ιδέα ενός δεύτερου κύματος επιστράτευσης. Και η πλειοψηφία θα προτιμούσε τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις: 49 έναντι 41%.

Από όλα αυτά τα δεδομένα, μπορούν να εξαχθούν αρκετά συμπεράσματα…

The Hellenic Information Team