Πρώην υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ: «Η Γαλλία έστειλε τους πρώτους στρατιώτες στην Ουκρανία»...

 Η Γαλλία έχει ήδη στείλει περίπου εκατό στρατιώτες της Λεγεώνας των Ξένων στο πεδίο της μάχης στην περιοχή του Ντόνετσκ, στην ανατολική Ουκρανία, και σκοπεύει να ενισχύσει αυτό το σώμα τις επόμενες εβδομάδες σε περίπου 1.500 άνδρες.

Αυτό σημειώνει ο πρώην υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Stephen Bryen στην εφημερίδα «Asia Times».

«Η Γαλλία έστειλε επίσημα τα πρώτα της στρατεύματα στην Ουκρανία», είπε ο πρώην αξιωματούχος, σύμφωνα με τον οποίο ο γαλλικός στρατός είναι πολύ κοντά στο μέτωπο: το αρχικό σώμα, που αποτελείται από ειδικούς πυροβολικού και αναγνώρισης από το Τρίτο Σύνταγμα Πεζικού της Λεγεώνας ξένων, θα αναπτυχθεί «για την υποστήριξη της 54ης ουκρανικής ανεξάρτητης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας στην πόλη Σλοβιάνσκ », στην ανατολική ουκρανική περιοχή του Ντόνετσκ.

Στο Σλοβιάνσκ, οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν ένα θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τον Bryen, ο γαλλικός στρατός «αναπτύχθηκε απευθείας σε μια περιοχή καυτής μάχης για να βοηθήσει την Ουκρανία να αντισταθεί στη ρωσική προέλαση στο Ντονμπάς».

Η παρουσία γαλλικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει το οριστικό πέρασμα της κόκκινης γραμμής της Μόσχας σχετικά με την άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση, προειδοποίησε ο πρώην υφυπουργός.

 Η απόφαση της Γαλλίας – είπε ο Bryen – «έχει δύο σημασίες, πέρα ​​από την προφανή, δηλαδή την πιθανή πυροδότηση ενός πανευρωπαϊκού πολέμου».

Το πρώτο είναι ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μπόρεσε να στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία «χωρίς να συγκρουστεί με πραγματική εσωτερική αντιπολίτευση», εκμεταλλευόμενος επίσης το γεγονός ότι με εξαίρεση τους αξιωματικούς, η Λεγεώνα των Ξένων αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από μη Γάλλους οι πολίτες.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Bryen, η απόφαση του Μακρόν να στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία θα ήταν ένα είδος αντιποίνων για «την ταπείνωση που υπέστησαν τα Ηλύσια» μετά τη σταδιακή απέλαση του Παρισιού από την υποσαχάρια Αφρική «και την αντικατάστασή του από τη Ρωσία» στην περιοχή αυτή…

 Για τη Γαλλία, υπογραμμίζει ο πρώην υφυπουργός των ΗΠΑ, το χειρότερο πλήγμα αντιπροσωπεύει η απώλεια επιρροής στον Νίγηρα, έναν πολύ σημαντικό προμηθευτή ουρανίου στην ευρωπαϊκή χώρα, η οποία αντλεί το 70 τοις εκατό της ηλεκτρικής ενέργειας της από πυρηνικούς σταθμούς.

The Hellenic Information Team