Τρεις μεγάλες τρύπες στη στρατηγική Μητσοτάκη για το 33%...

Τρεις μεγάλες τρύπες στη στρατηγική Μητσοτάκη για το 33% - Κερδίζει νέους ψηφοφόρους ο Κασσελάκης, χάνει αριστερούς H στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη μέχρι τις εκλογές βρίσκει πολλά εμπόδια, ειδικά σε κοινά όπως οι νέοι, οι ανένταχτοι αλλά και τα πολύ δεξιά κοινά.

Μπορεί να ξεπεράσει το 30% και να πιάσει το 33% ως γενικό

ποσοστό αλλά αυτό θα γίνει επειδή θα έχει κινητοποιηθεί ο μηχανισμός του κόμματος, εκτιμούν οι πιο έμπειροι δημοσκόποι.

Οι νέοι δυσανασχετούν με την ακριβή ζωή επί ΝΔ

Η ΝΔ χωλαίνει στους νέους παρόλο που το μεγάλο ποσοστό αυτών ψήφισε ΝΔ το καλοκαίρι του 2023.
Η ακρίβεια, η ακριβή ζωή, η άπιαστη στέγη έχει δημιουργήσει τάσεις φυγής σε μεγάλη μερίδα ενώ φυσικά τα Τέμπη και η τραγική διαχείριση της τραγωδίας που θύμα της ήταν νέα παιδιά έχει δημιουργήσει μία απόσταση ανάμεσα στη νεολαία και τη ΝΔ.
Η ΝΔ κέρδισε τους νέους το 2023 παρόλο που δεν ήταν προνομιακός χώρος της με τρικ τύπου Pass με δωρεάν ίντερνετ ή tik tok του Πρωθυπουργού και φυσικά επειδή δεν ήθελε πλέον την τοξική πρόταση του Τσίπρα με τους Πολάκηδες και τους Παππάδες.

Πάνε για αποχή οι απολιτίκ

Όμως, δεν είναι μόνο οι νέοι που έχουν γυρίσει την πλάτη στη ΝΔ. Υπάρχει ένα μεγάλος μέρος των απολιτίκ, αυτών που ουσιαστικά είναι ανένταχτοι και δεν έχουν ιδεολογικό πρόσημο που πλέον δεν τους εμπνέει η ΝΔ.
Αυτοί είχαν πάει στη ΝΔ λόγω Μητσοτάκη ή λόγω του αβαντάζ που δημιουργούσαν και δημιουργούν τα μεγάλα ΜΜΕ που παραμένουν φίλια στην κυβέρνηση.
Όμως, τώρα τα δεδομένα είναι διαφορετικά.
Η κυβέρνηση έχει δώσει δείγματα γραφής, έχει φθαρεί και οι ανένταχτοι θέλουν να πάνε κάπου αλλού, αλλιώς δεν θα πάνε να ψηφίσουν καν.
Άλλωστε, οι εκλογές είναι καλοκαίρι, θα προτιμήσουν να απέχουν συνειδητά πηγαίνοντας σε παραλίες.
Δεν είναι τυχαίο που κάποιοι αναλυτές θεωρούν ότι θα έχουμε την μεγαλύτερη αποχή από καταβολής ευρωεκλογών…

Κερδίζει νέους ψηφοφόρους ο Κασσελάκης

Δεν είναι τυχαίο που ο Στέφανος Κασσελάκης απευθύνεται συνεχώς σε αυτά τα κοινά μέσα από την καθημερινή επικοινωνία του σε πρωινές και μεσημεριανές εκπομπές.
Και η αλήθεια είναι ότι όπως δείχνουν και οι αναλύσεις των μετρήσεων, ο νέος ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να χάνει ψηφοφόρους ιδεολογικά αριστερούς αλλά κερδίζει ένα νέο σώμα ψηφοφόρων που δεν είναι αριστεροί.
Και αυτό γεννάει αισιοδοξία στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα ποσοστά του θα είναι ανεβασμένα καθώς εν τω μεταξύ και οι αριστεροί που θέλουν μία κυβερνητική προοπτική θα πάνε εν τέλει στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι στα διάσπαρτα κόμματα που υπάρχουν.

Άλλο Ιερώνυμος και άλλο Άγιο Όρος και απλοί κληρικοί

Τέλος στα δεξιά κοινά μπορεί οι μεγάλες διαρροές να έχουν κλείσει προς τον Κυριάκο Βελόπουλο και την Ελληνική Λύση και μπορεί με την συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου να έπεσαν οι τόνοι μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα πιστά κοινά έχουν πεισθεί. Αντιθέτως, το Άγιο Όρος στο οποίο ζουν οι πνευματικοί μεγάλου πληθυσμού της χώρας αλλά και η πλειοψηφία των εκκλησιών είναι κατά της ΝΔ και κατά της ατζέντας των ΛΟΑΤΚΙ.
Μπορεί να μην είχαμε επεισόδια στις εκκλησίες το Πάσχα, όμως, τόσο οι κληρικοί όσο και οι πιστοί, παραδοσιακοί δεξιοί, στην Βόρεια Ελλάδα δεν θα γυρίσουν.

www.bankingnews.gr