Δημοσκόπηση Opinion Poll...

 

Εξόχως ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα δημοσκόπησης της Opinion Poll, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 εν όψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου 2024.

Η ΝΔ με τις πολιτικές ΛΟΑΤΚΙ και τις υπαναχωρήσεις στα εθνικά θέματα δέχεται συντριπτικό πλήγμα στη Μακεδονία καθώς στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές κατρακυλά στο 25% ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο βρίσκεται στο 32%
Ξεκάθαρα δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με 15% ενώ στη Μακεδονία η Ελληνική Λύση είναι τρίτο κόμμα ξεπερνώντας έστω και οριακά το ΠΑΣΟΚ, που υποχωρεί διαρκώς.
Ανοδικές τάσεις εμφανίζουν Πλεύση Ελευθερίας και Νίκη
ενώ οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου αποσπούν ένα μη ευκαταφρόνητο 3%.
Σε πανελλαδικό επίπεδο δεύτερο κόμμα είναι οι ...Αναποφάσιστοι με ποσοστό 17% ενώ μείζον πρόβλημα παραμένει για τους πολίτες η ακρίβεια. 
Κακό βαθμό παίρνει η κυβέρνηση σε οικονομία και εγκληματικότητα ενώ στη Βόρεια Ελλάδα οι χειρότεροι φόβοι της γίνονται πραγματικότητα.

Εκτίμηση ψήφου για ευρωεκλογές στη Μακεδονία: Στο 25% η ΝΔ, 4ο το ΠΑΣΟΚ

Στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές στη Μακεδονία η ΝΔ πέφτει στο 25% ενώ δεύτερος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 15%.

Ακολουθεί στην τρίτη θέση η Ελληνική Λύση με 12,6% ενώ τέταρτο είναι το ΠΑΣΟΚ με 12,4%.
makedonia_1.JPG

makedonia_2.JPG
Εκτίμηση ψήφου για ευρωεκλογές: Στο 32% η ΝΔ – Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με 15%, μάχη ΠΑΣΟΚ – Ελληνικής Λύσης για την 3η θέση

Στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές η ΝΔ βρίσκεται στο 32% ( στο εύρος μέχρι 34%) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερος με 15%.
Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 12,4% και Ελληνική Λύση με 10,7% που βρίσκεται σε διαρκή άνοδο.
Έπεται το ΚΚΕ με 8,5%, ανεβασμένα ποσοστά εμφανίζουν Πλεύση Ελευθερίας και Νίκη ενώ στο 3% βρίσκονται οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου.

ektimisi_14.JPG
ektimisi_2_1.JPG
Στο εύρος των ποσοστών των κομμάτων η Νέα Δημοκρατία κυμαίνεται από 30,1% έως 34,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ από 14-16%, το ΠΑΣΟΚ 11,4-13,4%, Ελληνική Λύση 9,7-11,7%, και ΚΚΕ 7,5%-9,5%.

evros_2.JPG
Πρόθεση ψήφου για ευρωεκλογές: Στο 26,6% η ΝΔ – Στο 12,4% ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 10,3% το ΠΑΣΟΚ

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές η ΝΔ συγκεντρώνει μόλις το 26,6% των ψήφων ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 12,4% με το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί στο 10,3%.
prothesi_26.JPG
prothesi_2_2.JPG
Η διαχρονική εξέλιξη της εκτίμησης ψήφου επιβεβαιώνει τη διαρκή υποχώρηση των ποσοστών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τον αντίποδα τη μικρή αλλά συνεχή άνοδο για ΣΥΡΙΖΑ - Ελληνική Λύση.

exellii.JPG

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός – Ο Μητσοτάκης μαζί με τον Κανέναν

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισοβαθμεί με τον «Κανέναν» με 33, 9%.
katallilos_5.JPG

arxigoi.JPG

Κορυφαίο πρόβλημα η ακρίβεια – Κακό βαθμό παίρνει η κυβέρνηση για ανατιμήσεις, εγκληματικότητα

Στα προβλήματα των πολιτών ως κορυφαίο ιεραρχείται εκείνο της ακρίβειας με την οικονομία και την εγκληματικότητα να ακολουθούν.
Κακό βαθμό παίρνει η κυβέρνηση τόσο στα θέματα ακρίβειας, όσο και στην εγκληματικότητα με το 80% των πολιτών να την κρίνουν αρνητικά.
akriveia_8.JPG
anatimiseis.JPG
egklimatikotita_4.JPG
Κατά των πρόωρων εκλογών - Τι λένε οι πολίτες για το ενδεχόμενο νοθείας

Για τις πρόωρες εκλογές που ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης το 61,7% λέει όχι ή μάλλον όχι ενώ το 34% απαντά ναι ή μάλλον ναι.
Στην ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση νοθείας στις ευρωεκλογές και για το αν θα πρέπει να διεξαχθούν με την παρουσία ξένων παρατηρητών το 59% λέει όχι ή μάλλον όχι και το 36,1% λέει ναι ή μάλλον ναι.
proores.JPG

notheia.JPG

www.bankingnews.gr