Έλληνες βουλευτές ψήφισαν την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη για ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης...

 Ντροπή: Έλληνες βουλευτές ψήφισαν την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη για ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της ΕυρώπηςΕπιδείνωση με μία ακόμα ομόδοξη χώρα και παραδοσιακή φίλη της Ελλάδας προκαλεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς η αδελφή του πρωθυπουργού Ντόρα Μπακογιάννη εισηγήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διάσκεψη του Συμβουλίου της Ευρώπης πρόταση για την ένταξη του Κοσόβου, η οποία και τελικώς υπερψηφίστηκε!

Τέσσερις στους πέντε Έλληνες βουλευτές ψήφισαν υπέρ της ένταξης του Κοσόβου.

Πρόκειται για τους:

Ντόρα Μπακογιάννη
Άννα Ευθυμίου
Γιώργο Σταμάτη
Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Καταψήφισε προς τιμήν της μόνο η Νίνα Κασιμάτη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απείχαν οι Αλέξης Τσίπρας και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Με 131 ψήφους υπέρ, 29 κατά και 11 αποχές, η Κοινοβουλευτική Διάσκεψη Συμβουλίου της Ευρώπης ενέκρινε την πρόταση για να γίνει το Κόσοβο δεκτό ως μέλος, αποκτώντας δηλαδή status χώρας.

Οπότε με λίγα λόγια η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει κανένα πρόβλημα να αποσπαστεί έδαφος από την ομόδοξη Σερβία και να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο κράτος το οποίο στο άμεσο μέλλον μπορεί να ενωθεί με την Αλβανία δημιουργώντας την Μεγάλη Αλβανία (αυτός είναι ο τελικός σκοπός), αλλά ενοχλείται εάν συμβεί κάτι παρόμοιο στην Ουκρανία στρεφόμενη και εκεί ενάντια σε μία άλλη ομόδοξη χώρα με παραδοσιακούς δεσμούς με την Ελλάδα όπως η Ρωσία.

Στην Σερβία είναι έξαλλοι με την Ντόρα Μπακογιάννη και όχι μόνο με αυτή αλλά και με ολόκληρη την Ελλάδα κάτι το οποίο δεν είναι καλό για τους Έλληνες, καθώς ιστορικά σε περιόδους κρίσης οι υποτιθέμενοι Δυτικοί σύμμαχοι εγκαταλείπουν την χώρα πρώτη απ’ όλους και με την συμπεριφορά αυτή δύσκολα θα μπορούσε να ζητηθεί βοήθεια από τους Σέρβους.

Το Κόσοβο δεν είναι απλά μία περιοχή. Είναι σερβικό έδαφος και οι Σέρβοι αυτό το θεωρούν (και είναι) εδαφικό «ακρωτηριασμό».

Δυστυχώς, από όλους όσους ψήφισαν μόνο η Νίνα Κασιμάτη κατανόησε την σοβαρότητα του πράγματος και τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν για τη χώρα.

Η Μπιλιάνα Πάντιτς Πίλια αποκάλεσε την Ντόρα Μπακογιάννη ανέντιμη και υποκρίτρια.

«Με αυτό που κάνετε θα ανοίξετε το Κουτί της Πανδώρας», είπε η Σέρβα βουλευτής απευθυνόμενη στην Ντ. Μπακογιάννη τονίζοντας ότι θα υπάρξουν συνέπειες και για την Ελλάδα.

Βλέποντας τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια κάποιος εύκολα θα μπορούσε να πει ή να υποθέσει ότι, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επεδίωξε ή τουλάχιστον δεν εμπόδισε να διαρραγούν οι σχέσεις της Ελλάδας με ομόδοξες χώρες που ιστορικά στάθηκαν στο πλευρό της.

Αυτή τη στιγμή οι σύγχρονες ΗΠΑ και η ΕΕ, είναι αυτές οι οποίες έχουν «αλλεργία» στους ορθοδόξους δεσμούς και νιώθουν ικανοποιημένες με την ακύρωση τους καθώς ήταν ενάντιοι στα συμφέροντα τους.

Η Μπιλιάνα Πάντιτς Πίλια αποκάλεσε την Ντόρα Μπακογιάννη ανέντιμη και υποκρίτρια. «Με αυτό που κάνετε θα ανοίξετε το Κουτί της Πανδώρας», είπε η Σέρβα βουλευτής απευθυνόμενη στην Ντ. Μπακογιάννη τονίζοντας ότι θα υπάρξουν συνέπειες και για την Ελλάδα. pic.twitter.com/2zHFeXUv82

— Despina (@Despina54851711) April 16, 2024

4 of 5 votes from Greek MPs were in favor of #Kosovo at @coe 🇽🇰🇬🇷 pic.twitter.com/E1XCDySH7c

— Xhemajl Rexha (@xhemajl_rexha) April 16, 2024

Με 131 ψήφους+, 29-, 11 αποχές, η Κοινοβουλευτική Διάσκεψη Συμβουλίου της Ευρώπης υπερψήφισε πρόταση Ντόρας για ένταξη #Κόσοβο.
Μένει η ολομέλεια ΥΠΕΞ τον Μάιο.#Μπακογιάννη. Η ντροπή του 🇬🇷 Έθνους.

(ίσως κι όχι βέβαια αν το έθνος ντροπιάζεται μόνο από Έλληνες…)#Κοσσυφοπέδιο

— Panagiotis G. Pavlos (@PGPavlos) April 16, 2024

Το καρέ της ντροπής.
Ντόρα #Μπακογιάννη, μεγάλη ευεργέτρια της Μεγάλης Αλβανίας, και τα τσιράκια @AnnaEfthymiou_, Γ. Σταμάτη, @e_stylianidis, οι και υπερψηφίσαντες ένταξη στο Συμβούλιο της Ευρώπης για το #Κοσσυφοπέδιο!#Κόσοβο #Σερβία #Metohija #Θράκηhttps://t.co/MmS8CnVNix pic.twitter.com/SkiO3U5iqq

— Panagiotis G. Pavlos (@PGPavlos) April 16, 2024

Ένα πολύ μεγάλο ΕΥΓΕ στην @ninakasimati που ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ την ένταξη στο Συμβούλιο της Ευρώπης για το #Κοσσυφοπέδιο!#Κόσοβο #Σερβία #Metohijahttps://t.co/MmS8CnVNix pic.twitter.com/98zBqeq2pv

— Panagiotis G. Pavlos (@PGPavlos) April 16, 2024

pronews.gr