Οι ΗΠΑ θα θέσουν βέτο κατά της αναγνώρισης Παλαιστινιακού Κράτους...

 Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον θα χρησιμοποιήσει το βέτο της κατά της αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ,  γράφει η αιγυπτιακή Youm 7 επικαλούμενη τα αμερικανικά ΜΜΕ

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει αλήθεια στις αναφορές ότι η Ουάσιγκτον θα κάνει τα στραβά μάτια σε μια ισραηλινή επιχείρηση στην παλαιστινιακή Ράφα, εάν δεν απαντήσει στην επίθεση του Ιράν.

Με τη σειρά του, ο Νορβηγός πρωθυπουργός Jonas Gahr Storhe δήλωσε ότι είμαστε έτοιμοι να αναγνωρίσουμε ένα παλαιστινιακό κράτος και να υποστηρίξουμε την ένταξη του στα Ηνωμένα Έθνη, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Cairo News Channel.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ επιβεβαίωσε επίσης την ετοιμότητά του να αναγνωρίσουν την Παλαιστίνη ως κράτος το συντομότερο δυνατό και είπε: «Δεν επιτρέπεται περισσότερη βία και δολοφονίες αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας».

Ο Ισπανός πρωθυπουργός πρόσθεσε, σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν από το Cairo News Channel, ότι πρέπει να επιτευχθεί επείγουσα κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και να επιτραπεί στα ανθρωπιστικά ιδρύματα να λειτουργούν χωρίς καμία απειλή.

Η ισραηλινή κατοχή συνεχίζει την επιθετικότητά της κατά της Λωρίδας της Γάζας, σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, από τις 7 Οκτωβρίου του περασμένου έτους, αφήνοντας πάνω από 33 χιλιάδες νεκρούς, η πλειονότητα των οποίων είναι παιδιά και γυναίκες, και πάνω από 74 χιλιάδες τραυματίες, καθώς χιλιάδες θύματα εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια και μέσα στους δρόμους, σημειώνει το δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team