Ισραηλινό κανάλι: Φόβοι για έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψης του Νετανιάχου λόγω του πολέμου στη Γάζα...

 Το Ισραηλινό Κανάλι 12 είπε ότι υπάρχουν φόβοι ότι ενδέχεται να εκδοθούν διεθνή εντάλματα σύλληψης για ανώτερους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του Νετανιάχου, λόγω του πολέμου στη Γάζα.

Η βρετανική εφημερίδα The Guardian ανέφερε ότι το Ισραήλ έχει αναπτύξει περισσότερο πυροβολικό και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού στην περιοχή της Γάζας, υποδεικνύοντας ότι προετοιμάζεται για χερσαία επίθεση που ο Νετανιάχου απειλεί εδώ και καιρό στην παλαιστινιακή πόλη Ράφα, το μόνο σχετικά ασφαλές μέρος, στο οποίο περισσότερα από ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι έχουν τραπεί σε φυγή.

Η ισραηλινή εφημερίδα Maariv ανέφερε χθες, Τετάρτη, ότι οι δυνάμεις τέθηκαν σε επιφυλακή και ότι η κυβερνητική αρχή της επιχείρησης εγκρίθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού του Ισραήλ και ο Γιόαβ Γκάλαντ, υπουργός Άμυνας, και ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις διαρροές στον Τύπο.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε  ότι είχε αγοράσει 40.000 σκηνές για να προετοιμαστεί για την εκκένωση εκατοντάδων χιλιάδων εκτοπισμένων πολιτών που κατέφυγαν στην πόλη Ράφα, το νοτιότερο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, είπε ότι η νέα επιχείρηση στον πόλεμο που συνεχίζεται εδώ και έξι μήνες, θα επικεντρωθεί πρώτα στην ασφάλεια της βόρειας και κεντρικής Γάζας, ειδικά της σειράς προσφυγικών καταυλισμών γύρω από την πόλη Deir al-Balah.

Αυτό έρχεται 10 ημέρες αφότου το Ισραήλ απέσυρε το μεγαλύτερο μέρος των χερσαίων δυνάμεών του από τη Λωρίδα, αφήνοντας μια μεραρχία για να επανδρώσει τον διάδρομο Netzarim, το φράγμα που κατασκεύασε το Ισραήλ που τώρα χωρίζει την παράκτια περιοχή.

«Ισραηλινό κανάλι: Φόβοι ότι ενδέχεται να εκδοθούν διεθνή εντάλματα σύλληψης για τον Νετανιάχου λόγω του πολέμου στη Γάζα»– youm7

Ωστόσο, οι Παλαιστίνιοι στο πεδίο δήλωσαν ότι υπήρξε ανανεωμένη παρουσία ισραηλινών χερσαίων δυνάμεων στη βόρεια Γάζα αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου του Beit Hanoun, όπου τανκς περικύκλωσαν σχολικά κτίρια όπου έχουν βρει καταφύγιο οι εκτοπισμένοι.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές βομβάρδισαν την πόλη Ράφα και αρκετές αστικές περιοχές, με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa να αναφέρει ότι 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό αγοράς στην πόλη της Γάζας και ο ισραηλινός στρατός είπε ότι έπληξε περισσότερους από 40 στόχους, συμπεριλαμβανομένου ενός κυττάρου που λειτουργεί με οπλισμένα drones και θέσεις εκτόξευσης πυραύλων.

Το Ισραήλ είπε πριν από εβδομάδες ότι θα ξεκινήσει μια χερσαία επιχείρηση στην τελευταία γωνιά της  Γάζας  που δεν είχε δει σκληρές χερσαίες μάχες, παρά την έντονη αντίθεση από τους στενότερους συμμάχους του, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, λέει ότι η ηγεσία της Χαμάς και ισραηλινοί όμηροι βρίσκονται επίσης  στη Ράφα, μαζί με τέσσερα τάγματα μαχητών.

Από την Τρίτη, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν είχε ακόμη ενημερωθεί λεπτομερώς για τα σχέδια εκκένωσης ή τις ισραηλινές ανθρωπιστικές εκτιμήσεις σχετικά με την πιθανή επιχείρηση, γράφει το αιγυπτιακό δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team