Συνελληφθη για κακούργημα ο βουλευτής Κώστας Φλωρος...


 

 

 

Για κακούργημα με τη διαδικασία του Αυτοφώρου και για 10 χρόνια φυλακή πάει ο πρώην Σπαρτιάτης βουλευτής Κώστας Φλώρος, ο οποίος επιτέθηκε στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη

Γραμμένο έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, με τις αρχές να προχωρούν στη σύλληψή του.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας έδωσε εντολή στη φρουρά της Βουλής να συλληφθεί ο ανεξάρτητος βουλευτής και θεωρεί ότι στοιχειοθετείται κακούργημα με βάση το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα.

Το άρθρο αναφέρει: «Όποιος με βία ή με απειλή βίας επιβάλλει στη Βουλή ή την Κυβέρνηση ή σε μέλος τους την εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών. Η ίδια ποινή επιβάλλεται αν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της Βουλής πολιτικού κόμματος».

«Έδωσα εντολή να περιοριστεί» ο Κ. Φλώρος, είπε σε δημοσιογράφους ο Κ. Τασούλας επιβεβαιώνοντας ότι ο βουλευτής κρατείται από τη φρουρά. «Θα τον πάμε εμείς», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Είναι σε περιορισμό».

«Επειδή η ασυλία καλύπτει πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα, μπορούμε να παραπέμψουμε τον δράστη», ανέφερε στην Ολομέλεια ο Κ. Τασούλας και ανακοίνωσε πως «Έδωσα εντολή στη φρουρά ότι στοιχειοθετείται κακούργημα».

olympia.gr