Σε 30 ημέρες 650.000 Ρώσοι ξεκινούν αντεπίθεση σοκ...

 Σε 30 ημέρες 650.000 Ρώσοι ξεκινούν αντεπίθεση σοκ, τελειώνουν την Ουκρανία – Μαζικά σκοτώνονται νατοϊκοί – Έτοιμο το S-500O Ρωσικός στρατός σε 30 με 40 ημέρες από σήμερα θα ξεκινήσει μια αντεπίθεση σοκ και δέος… 650.000 καλά προετοιμασμένοι στρατιώτες της Ρωσίας, ειδικές δυνάμεις πλήρως εξοπλισμένοι και με οργανωμένη επιμελητεία, συνδυασμένες επιθέσεις στο Ουκρανικό μέτωπο των 1200 χιλιομέτρων στο Donbass και στην Zaporizhia.

Οι βασικοί άξονες της αντεπίθεσης θα είναι

1)Στην περιοχή Luhansk, κατευθύνσεις προς Kupyansk, Siversk.

Το Kharkiv εκτιμούμε ότι δεν θα καταληφθεί αλλά θα αποτελέσει μέρος της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης 200 χιλιομέτρων προς την δυτική Ουκρανία…
Το βασικό σενάριο θέλει η αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στην Ουκρανία θα καλύπτει τουλάχιστον 150 χιλιόμετρα δυτικά του Δνείπερου ποταμού.

2)Στην κατεύθυνση Slavyansk – Kramatorsk που σημαίνει ότι Siversk, Torske και άλλες περιοχές θα καταληφθούν από τους Ρώσους.
Το Kramatorsk είναι άκρως νευραλγική πόλη εκεί βρίσκεται το βασικό στρατηγείο των Ουκρανών στο Donbass.

3)Θα καταληφθεί το Chasiv Yar δυτικά του Bakhmut και μια απόσταση 20 χιλιομέτρων δυτικά του Chasiv Yar

4)Δυτικά της Avdiivka η προέλαση των Ρώσων είναι ήδη εντυπωσιακή και θα συνεχιστεί η δυναμική με στόχο προφανώς το Pokrovsk που εάν πέσει τελείωσε η περιφέρεια του Donetsk
Επίσης στόχος είναι ο μεγάλος ουκρανικός υλικοτεχνικός κόμβος της Novogrodovka

5)Δυτικά της Marinka με βασικό στόχο την κατάληψη του Kurakhove

6)Στην περιοχή της Zaporizhia με στόχο το Orikhiv

Παρακολουθώντας καθημερινά τα δρώμενα στην Ουκρανία θεωρούμε ότι το Kharkiv και η Οδησσός θα είναι στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη… ειδικά για την Οδησσό δεν υπάρχουν προετοιμασίες επίθεσης καθώς πρέπει να προηγηθούν οι καταλήψεις της Kherson και Mykolaiv όπου έχουν οχυρωθεί πολύπλευρα.

Luhansk_Battle_Map_Draft_April_23_2024_1.png

Οι ρώσοι ετοιμάζονται μεθοδικά

Το βράδυ της 23ης Απριλίου, ρωσικά χτυπήματα έπληξαν ουκρανικές στρατιωτικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα.
Εκρήξεις σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας και σε κοντινές περιοχές.
Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, τουλάχιστον ένα σύστημα αεράμυνας καταστράφηκε νότια του Κιέβου.
Ένα νέο κύμα ρωσικών επιδρομών έπληξε τις λιμενικές υποδομές στη νότια περιοχή της Οδησσού.
Ο ρωσικός στρατός χτυπά εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού από το ΝΑΤΟ.
Περισσότεροι στρατιωτικοί στόχοι καταστράφηκαν στην διαλυμένη από τον πόλεμο περιοχή Kherson.
Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις σφυροκοπούν τον ουκρανικό στρατό τόσο στο στρατηγικό μετόπισθεν όσο και στο μέτωπο, διασφαλίζοντας την ρωσική προέλαση προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Η Avdiivka ήταν μεγάλο χτύπημα για την Ουκρανία

Η κατάρρευση της ουκρανικής άμυνας στην κατεύθυνση Avdiivka είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια του ελέγχου από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας του στρατηγικά σημαντικού χωριού Semenovka.
Μια ρωσική σημαία κυματίζει ήδη στο κέντρο του χωριού, ενώ οι επιχειρήσεις εκκαθαρίσεων συνεχίζονται στα βόρεια.
Φαίνεται ότι καμία στρατιωτική εφεδρεία που στάλθηκε βιαστικά στην περιοχή δεν θα μπορούσε να βοηθήσει τον ουκρανικό στρατό να σώσει τον έλεγχο του χωριού.
Το Semenovka βρίσκεται στα κυρίαρχα ύψη στη βόρεια πλευρά της ουκρανικής άμυνας στην περιοχή Avdiivka.
Ο έλεγχός του διευκολύνει τις ρωσικές επιθέσεις στο εναπομείναν ουκρανικό οχυρό δυτικά της Avdiivka και ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω προέλαση στα ύψη προς τον μεγάλο ουκρανικό υλικοτεχνικό κόμβο Novogrodovka.

Θα πέσει το Chasiv Yar

Η κύρια φάση της μάχης για το κύριο ουκρανικό οχυρό στην κατεύθυνση του Bakhmut η πόλη Chasiv Yar, πλησιάζει.
Ο ρωσικός στρατός ελέγχει το προπύργιο στο βορειοανατολικό τμήμα της πόλης.
Με τη σειρά τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξοπλίζουν γρήγορα νέες γραμμές άμυνας στις κατοικημένες περιοχές, καθώς και στα περίχωρα της πόλης.
Ένα από τα κύρια προπύργια της Ουκρανίας στην περιοχή είναι το κανάλι Seversk που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του Chasiv Yar.
Μέσα στις συνεχείς ήττες της Ουκρανίας στην πρώτη γραμμή προς διαφορετικές κατευθύνσεις, το Κίεβο τρέμει… ξανά για την επερχόμενη ρωσική επίθεση.
Οι «φήμες» για επικείμενες ρωσικές επιθέσεις σε βορειοανατολικές περιοχές διαδίδονται όλο και περισσότερο.
Τα συνεχή χτυπήματα ακριβείας στις τοπικές στρατιωτικές και ενεργειακές υποδομές αναγκάζουν τον υπόλοιπο άμαχο πληθυσμό να εγκαταλείψει την πόλη του Kharkiv.
Επιπλέον, ο ρωσικός στρατός φέρεται να άρχισε να αποναρκώνει ορισμένους διαδρόμους κοντά στα σύνορα.
Ο ουκρανικός στρατός που αναπτύσσεται στις περιοχές Kharkiv και Sumy βομβαρδίζει συνεχώς και επιχειρεί χερσαίες επιθέσεις στα ρωσικά συνοριακά χωριά.

Εκατοντάδες Νατοϊκοί νεκροί τις τελευταίες ημέρες

Εν μέσω των ισχυρισμών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ για την ετοιμότητά τους να αναπτύξουν περισσότερους «στρατιωτικούς συμβούλους και εκπαιδευτές» στην Ουκρανία, φέρετρα με στρατιωτικούς του ΝΑΤΟ μεταφέρονται στην Δύση.
Πρόσφατα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πολυάριθμα χτυπήματα ακριβείας σε ουκρανικά κέντρα εκπαίδευσης χειριστών UAV, προσωρινές βάσεις ανάπτυξης στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, εθνικιστικούς στρατιωτικούς σχηματισμούς και ξένους μισθοφόρους.
«Από τις 13 Απριλίου έως τις 19 Απριλίου, ως απάντηση στις προσπάθειες του καθεστώτος του Κιέβου να βλάψει τις ρωσικές ενεργειακές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν 34 ομαδικά πλήγματα με όπλα μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας από τον αέρα και τη θάλασσα. καθώς και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, ως αποτέλεσμα: χτυπήθηκαν εγκαταστάσεις ενεργειακής βιομηχανίας, επιχειρήσεις του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος και η σιδηροδρομική υποδομή της Ουκρανίας, εγκαταστάσεις αεράμυνας, οπλοστάσια και αποθήκες καυσίμων για στρατιωτικό εξοπλισμό. είπε.
Τα κύματα επιθέσεων στις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για τη στέγαση του ουκρανικού και ξένου στρατού ήρθαν μετά τις αναφορές για την ανάπτυξη της πρώτης ομάδας του γαλλικού στρατού κοντά στα ουκρανικά μέτωπα, πιθανώς στην πόλη Slavyansk.
Μετά από μια σειρά από μαζικά ρωσικά χτυπήματα στον οικισμό, διάφορες ανεπίσημες πηγές υπέθεσαν ότι στόχος ήταν οι Γάλλοι στρατιωτικοί.
Σύμφωνα με δυτικά στρατιωτικά κανάλια, τα χτυπήματα σκότωσαν περίπου 40 στρατιώτες και τραυματίστηκαν περίπου 300 άλλοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περισσότερα από τα θύματα ήταν μέλη της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων.
Τα νοσοκομεία στην πόλη Slavyansk δεν μπορούσαν να παράσχουν την απαραίτητη περίθαλψη σε τόσα πολλά θύματα.
Γι' αυτό ουκρανοί και ξένοι στρατιώτες μεταφέρθηκαν επειγόντως στο Pavlograd.
2023-05-20T174729Z_394197474_RC2O11AX227N_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-BAKHMUT-1.jpg

Μεγάλη καταστροφή στο Dnepro

Στις 19 Απριλίου, οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζικές επιδρομές στην πίσω πόλη του Dnepro (Dnepropetrovsk).
Στους στόχους βρισκόταν ένα ξενοδοχείο κοντά στο τοπικό στρατιωτικό αεροδρόμιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν τα κεντρικά γραφεία του Ουκρανικού στρατού στο ξενοδοχείο.
Το κτίριο καταστράφηκε ολοσχερώς.
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, πολλοί Ουκρανοί στρατιώτες, αξιωματικοί και ξένοι μισθοφόροι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν.

Το σύστημα S-500 μπορεί να αναχαιτίσει υπερηχητικούς πυραύλους

Τα πρώτα δείγματα του πολυαναμενόμενου πυραυλικού συστήματος αεράμυνας S-500 θα δοθούν στον Ρωσικό στρατό έως το τέλος του 2024.
Το S-500 θα παραδοθεί σε δύο παραλλαγές: πυραυλικά συστήματα αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς και συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας.
Επίσης η Ρωσική πολεμική βιομηχανία έχει ανακοινώσει ότι θα παραδώσει πυραυλικά συστήματα αεράμυνας S-400 και S-300V4, πυραυλικά συστήματα Buk-M3 και Tor-M2U και σταθμούς ραντάρ επόμενης γενιάς.

Το S-500 ή σύστημα αεράμυνας Prometheus

Το S-500, γνωστό ως σύστημα αεράμυνας Prometheus, αναπτύσσεται από την Almaz-Antey Air and Space Defense Corporation.
Έχει σχεδιαστεί για να εξουδετερώνει ένα ευρύ φάσμα απειλών που τίθενται τόσο από τις τρέχουσες όσο και από τις μελλοντικές αεροδιαστημικές τεχνολογίες σε διάφορα ύψη και ταχύτητες.

Η ανάπτυξη του S-500 ξεκίνησε το 2010, μετά την επιτυχή ανάπτυξη του συστήματος S-400 της Ρωσίας το 2007.
Ο σχεδιασμός του συστήματος ολοκληρώθηκε αρχικά το 2011, αλλά η σειριακή παραγωγή του υπέστη πολλαπλές καθυστερήσεις, με την τελευταία προβολή για σειριακή η παραγωγή έχει πλέον προγραμματιστεί για το 2025.

Παρά αυτές τις αποτυχίες, το S-500 υπόσχεται να αλλάξει το παιχνίδι, φέρεται να είναι ικανό να αντιμετωπίσει αεροσκάφη πέμπτης γενιάς, δορυφόρους χαμηλής τροχιάς και ένα φάσμα πυραύλων.
Ενώ οι καθυστερήσεις στην εισαγωγή των S-500 έχουν εγείρει ανησυχίες, ορισμένοι ειδικοί έχουν τονίσει ότι η Ρωσία θα μπορούσε σκόπιμα να παρατείνει το χρονοδιάγραμμα παραγωγής της για να δώσει προτεραιότητα στην ικανοποίηση της συνεχιζόμενης ζήτησης για το σύστημα S-400, τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Η Ρωσία προωθεί ενεργά τους S-400 για εξαγωγή, εξασφαλίζοντας συμβόλαια με πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.
Εν τω μεταξύ, το S-500 έχει υποβληθεί σε αυστηρές δοκιμές για την επικύρωση των δυνατοτήτων του.

Τον Μάιο του 2018, η Ρωσία διεξήγαγε αυτό που διαφημιζόταν ως «η μεγαλύτερη δοκιμή πυραύλου εδάφους-αέρος στον κόσμο», επιδεικνύοντας την ικανότητα του συστήματος χτυπώντας με επιτυχία έναν στόχο σε απόσταση σχεδόν 482 χιλιομέτρων (300 μίλια).
Επιπλέον, αρχές 2024, αναφέρθηκε ότι το S-500 είχε αναχαιτίσει υπερηχητικούς στόχους, υπογραμμίζοντας την ευελιξία και την καταλληλότητά του σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον ασφαλείας.

Σύστημα αεράμυνας S-500 Prometheus

Σύμφωνα με λεπτομέρειες που παρέχονται από το Κέντρο Διεθνών και Στρατηγικών Μελετών, το S-500 περιλαμβάνει τέσσερις πυραύλους εδάφους-αέρος μεγάλου βεληνεκούς 40N6M ή δύο αναχαιτιστές 77N6 τοποθετημένους σε όχημα εκτόξευσης.
Μεταξύ των βασικών χαρακτηριστικών του είναι οι ικανότητες πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.
Οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς 40N6M έχουν αξιοσημείωτη εμβέλεια έως και 400 χιλιόμετρα, ενώ οι αναχαιτιστές της σειράς 77N6 διαθέτουν ακόμη μεγαλύτερο βεληνεκές — είναι ικανοί να φτάσουν περίπου τα 600 χιλιόμετρα.
7fa65df33b8c2718.jpg
Το S-500 είναι εξοπλισμένο με ένα εξελιγμένο συγκρότημα ραντάρ που αποτελείται από τέσσερα οχήματα ραντάρ ανά σύστημα.
Αυτό περιλαμβάνει το ραντάρ απόκτησης ζώνης S 91N6E(M), το ραντάρ απόκτησης ζώνης C 96L6-TsP, το ραντάρ εμπλοκής πολλαπλών λειτουργιών 76T6 και το ραντάρ εμπλοκής αντιβαλλιστικών πυραύλων 77T6.
Αυτά τα συστήματα ραντάρ αιχμής επιτρέπουν στο S-500 να ανιχνεύει τόσο βαλλιστικούς όσο και αερομεταφερόμενους στόχους σε αξιοσημείωτες αποστάσεις, με δυνατότητες που εκτείνονται έως και 2.000 χιλιόμετρα για βαλλιστικούς στόχους και 800 χιλιόμετρα για αεροπορικές απειλές.
Η Ρωσία έχει ισχυριστεί ότι το S-500 είναι το μοναδικό όπλο που μπορεί να αναχαιτίσει τους ρωσικούς «υπερηχητικούς» πυραύλους Kinzhal.
Ο Kinzhal, είναι βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύεται στον αέρα, αποτελεί σημαντική πρόκληση λόγω των υπερηχητικών ταχυτήτων και της ικανότητας ελιγμών του.
s500.jpg
www.bankingnews.gr