Πληροφορίες για άμεση αποχώρηση της ομάδας Ε.Αχτσιόγλου: Βρέθηκαν οι βουλευτές για συγκρότηση Κ.Ο. – Επικεφαλής ο Α.Χαρίτσης...

Πληροφορίες για άμεση αποχώρηση της ομάδας Ε.Αχτσιόγλου: Βρέθηκαν οι βουλευτές για συγκρότηση Κ.Ο. – Επικεφαλής ο Α.ΧαρίτσηςΌλα δείχνουν ότι φτάνουμε οριστικά στο «διαζύγιο» Ε.Αχτσιόγλου-ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η 38χρονη βουλευτής και η ομάδα της αναμένεται να ανακοινώσουν άμεσα την αποχώρησή τους από το κόμμα, ίσως και αύριο, Τετάρτη (22/11). 

Σύμφωνα με όσα διαρρέουν πληροφορίες από τον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά και από το νέο «τελεσίγραφο» Κασσελάκη που πολλοί ερμήνευσαν ότι απευθύνεται στην Έφη Αχτσιόγλου, η ομάδα «6+6» κατάφερε να βρει τους απαραίτητους βουλευτές που χρειάζονται για το σχηματισμό Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με τη βοήθεια της «Ομπρέλας» και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος είχε ήδη απευθύνει πρόσκληση.

«Ενα κόμμα δεν είναι ξενοδοχείο, μένω μέχρι να φύγω» σχολίασε χθες ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας του να αποφασίσουν τώρα για το αν θα μείνουν ή αν θα αποχωρήσουν από το κόμμα, ενώ στην ίδια γραμμή μίλησε σήμερα και ο Γιώργος Τσίπρας.

Όσον αφορά τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα αυτή δεν θα έχει ως ηγέτη ούτε την Ε.Αχτσιόγλου, ούτε τον Ε.Τσακαλώτο, αλλά τον Αλέξη Χαρίτση. 

Μέχρι στιγμής είναι εννιά οι σίγουροι βουλευτές, αυτοί είναι οι: Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Σία Αναγνωστοπούλου, Θεανώ Φωτίου, Μερόπη Τζούφη, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα. 

Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας ακόμη βουλευτής που θα στηρίξει τη συγκεκριμένη κίνηση.

Να θυμίσουμε ότι ο Ε.Τσακαλώτος είχε πει ότι αν συγχωνευτούν οι δύο ομάδες, τότε μπορούν να βρεθούν μέχρι και 12 βουλευτές.

pronews.gr