Ισραηλινή υπουργός προτείνει τη μετεγκατάσταση των κατοίκων της Γάζας...

 Ισραηλινή υπουργός προτείνει τη μετεγκατάσταση των κατοίκων της Γάζας

Η υπουργός Πληροφοριών του Ισραήλ Γκίλα Γκαμλιέλ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ενθαρρύνει μια «εθελοντική επανεγκατάσταση» των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας σε άλλες χώρες,

«Αντί να παρέχει χρήματα για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας ή στην “αποτυχημένη” Υπηρεσία Αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), η διεθνής κοινότητα μπορεί να συμβάλει στο κόστος της επανεγκατάστασης και να βοηθήσει τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας να βρουν μια νέα ζωή στις νέες χώρες υποδοχής τους», έγραψε η υπουργός του Λικούντ, Γκίλα Γκαμλιέλ στην εφημερίδα Jerusalem Post.

Μετά τον πόλεμο, θα ήταν μια «επιλογή» να «προωθηθεί η εθελοντική επανεγκατάσταση Παλαιστινίων στη Γάζα έξω από τη Λωρίδα για ανθρωπιστικούς λόγους», πρόσθεσε η πολιτικός που ανήκει στο κόμμα του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Όλες οι προηγούμενες προσπάθειες για λύση απέτυχαν.

Η πρόταση αυτή θα μπορούσε να είναι «μια win-win λύση: μια νίκη για τους πολίτες της Γάζας που θέλουν μια καλύτερη ζωή και μια νίκη για το Ισραήλ μετά από αυτή την καταστροφή», υποστήριξε η Γκίλα Γκαμλιέλ.

Ο Αμπάς φοβάται «δεύτερη Νάκμπα»

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς έχει προειδοποιήσει για μια «δεύτερη Νάκμπα» υπό το φως της εκκένωσης με εντολή του Ισραήλ περισσότερων από ένα εκατομμύριο ανθρώπων από τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Με τον όρο «Νάκμπα» (καταστροφή), ο Αμπάς αναφερόταν στη φυγή ή την απέλαση περίπου 760.000 Παλαιστινίων μετά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948.

Αίθουσα Σύνταξης

Αίθουσα Σύνταξης

Τμήμα ειδήσεων tribune.gr