Τούρκος πρόεδρος: Το Ισραήλ λέει ψέματα ότι έχει πυρηνικά όπλα...

 Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι το Ισραήλ μέχρι στιγμής έχει σκοτώσει 13.000 παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους και έχει καταστρέψει τα πάντα, και ότι σχεδόν κανένα μέρος που λέγεται Γάζα δεν παραμένει ανέπαφο ως αποτέλεσμα των επιθέσεων του και, επιπλέον, λέει ψέματα για την κατοχή πυρηνικών όπλων, γράφει τούρκικο δημοσίευμα στην αραβική γλώσσα.

Αυτά ειπώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, στην πρωτεύουσα, Βερολίνο, στο πλαίσιο της μονοήμερης επίσημης επίσκεψης του.

Ο Ερντογάν επεσήμανε ότι το Ισραήλ παρουσιάζεται να κατέχει πυρηνικό όπλο, αλλά δεν το παραδέχεται γιατί είναι ένα καλό στο ψέμα.

Και πρόσθεσε: «Οι Ισραηλινοί έχουν σκοτώσει μέχρι στιγμής 13.000 παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους. Έχουν καταστρέψει τα πάντα. Δεν έχει μείνει σχεδόν κανένα μέρος ανέπαφο σε αυτό που λέγεται Γάζα».

Είπε: «Ο βομβαρδισμός νοσοκομείων και η δολοφονία παιδιών δεν θα βρουν θέση στην Τορά, σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει στη Γάζα».

Ο Ερντογάν τόνισε την ανάγκη να φέρουν όλοι ευθύνη προκειμένου να διασφαλιστεί δίκαιη και διαρκής ειρήνη στη Μέση Ανατολή, υποδεικνύοντας ότι εάν η Τουρκία και η Γερμανία καταφέρουν να επιτύχουν μια ανθρωπιστική εκεχειρία μαζί, θα σώσουν την περιοχή από τον δακτύλιο πυρός που την περιβάλλει.

Επεσήμανε ότι αυτό που συνέβη στη Γάζα έδειξε για άλλη μια φορά ότι η λύση των δύο κρατών με βάση τα σύνορα του 1967 έχει γίνει πλέον αναπόφευκτη, τονίζοντας ότι προτεραιότητα όλων είναι η επίτευξη εκεχειρίας και η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας χωρίς εμπόδια.

«Ως μουσουλμάνος με ενοχλεί»

Και πρόσθεσε: «Εάν τα χέρια, τα χέρια και η γλώσσα μας παραμείνουν δεμένα, δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας ενώπιον της ιστορίας και δεν πρέπει να αξιολογούμε τον ισραηλινοπαλαιστινιακό πόλεμο υπό την επίδραση της ψυχολογίας του χρέους», είπε υπονοώντας το  εβραϊκό Ολοκαύτωμα.

Ο Ερντογάν ανέφερε επίσης ότι το Ισραήλ έχει αιχμάλωτους και κρατούμενους στα χέρια του εδώ και πολλά χρόνια, προσθέτοντας: «Το Ισραήλ σκότωσε χιλιάδες Παλαιστίνιους; Ναι, το έκανε. Βομβαρδίζει νοσοκομεία, χώρους λατρείας και εκκλησίες; Ναι, βομβαρδίζει. Εμένα, ως μουσουλμάνος, με ενοχλεί αυτό».

Ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε ότι η κατάπαυση του πυρός θα προστατεύσει την περιοχή από μια ζώνη πυρός που μπορεί να επεκταθεί στην περιφέρεια.

Συνέχισε: «Δεν πρέπει να μένουμε αδρανείς όσον αφορά τη στόχευση νοσοκομείων και παιδιών στη Γάζα».

 Κατέληξε λέγοντας προς τον καγκελάριο Σολτς: «Δεν χρωστάμε τίποτα στο Ισραήλ, άλλοι το οφείλουν, γι’ αυτό παραμένουν σιωπηλοί»…

TurkPress

The Hellenic Information Team