Ο Ζελένσκι μιλά για απόσυρση του στρατού...

 
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι ο ουκρανικός στρατός θα πρέπει να αποσυρθεί εάν οι δυτικοί σύμμαχοι σταματήσουν να στέλνουν βοήθεια στο Κίεβο, αναφέρει το «Bloomberg».

«Τώρα επικεντρώνομαι στο να λάβω βοήθεια από τη Δύση». 

«Η προσοχή τους αλλάζει λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, αλλά, και άλλων λόγων». 

«Χωρίς την υποστήριξή τους, θα αποσυρθούμε», είπε ο Ζελένσκι στη συνάντηση με εκπροσώπους ξένων ΜΜΕ.

Όπως τόνισε, μετά την επιδείνωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, η Ουκρανία άρχισε να δέχεται λιγότερες οβίδες διαμετρήματος 155 χλστ.

Το «Bloomberg» γράφει επίσης ότι κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας ο Ουκρανός ηγέτης έπεισε τους δυτικούς συμμάχους ότι ο στρατός του δεν θα είναι σε θέση να προετοιμαστεί για μάχες αυτόν τον χειμώνα.

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης γράφουν όλο και περισσότερο  ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν αρχίσει να κουράζονται από την ουκρανική σύγκρουση και ότι η υποστήριξη προς το καθεστώς Ζελένσκι μειώνεται.

Σύμφωνα με το NBC, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συνομιλούν ήδη με το Κίεβο για τις πιθανές συνέπειες των ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των συζητήσεων από τις οποίες η Ουκρανία μπορεί να χρειαστεί να εγκαταλείψει το μέτωπο προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία.

The Hellenic Information Team